Rabo ClubSupport

Binnen de gymclub heb je elkaar nodig. Je deelt samen de liefde van de club. Iedere dag weer. Samen draag je trots en wordt er gebouwd aan dromen. Als bestuurder van de club kun je niet altijd alles zelf dragen. Gelukkig zijn er ook andere schouders die kunnen en willen bijdragen. Met plannen, ideeën en expertise op de meest uiteenlopende terreinen. Rabo ClubSupport is van én voor de club!

Wil je de club verduurzamen, meer sponsors werven of een veilig sportklimaat creëren? Elke gymclub heeft zijn eigen doelen en ambities. Met de verenigingsondersteuning van Rabo ClubSupport wordt ondersteuning op maat geboden om samen de ambities van de club waar te maken. Dat is goed voor de club en geweldig voor de buurt.

Inspiratieavonden
Jaarlijks worden meerdere inspiratieavonden georganiseerd voor clubs. Clubs worden op deze avond geïnspireerd om hun maatschappelijke impact te vergroten voor de lokale samenleving, samen te werken en van elkaar te leren. Na de inspiratieavond kan je jouw ambitie uitspreken en (samen) een plan opstellen om de ambitie te realiseren met de juiste ondersteuning. 

Onderdelen verenigingsondersteuning
Je kunt op verschillende manieren werken aan verschillende thema’s die passen bij de ambities van de club. Hieronder een aantal voorbeelden. In overleg zijn ook andere thema’s mogelijk.

  • Op maat 1-op-1 begeleiding
  • Masterclasses
  • Workshops
  • Webinars
  • Thema’s: vrijwilligersmanagement, presteren met communiceren, ledenbinding en betrokkenheid, gezonde club, modern besturen, geld genereren, klaar voor de toekomst, duurzame accommodatie en sociale veiligheid

Voorbeelden van andere clubs
Een aantal sportclubs hebben hun verhaal gedeeld hoe Rabo ClubSupport bijgedragen heeft aan het waarmaken van de ambities van de club. Bekijk hier de inspirerende video’s.

Aan de slag met Rabo ClubSupport?
Er lopen landelijk al veel trajecten bij clubs op het gebied van het vrijwilligersbeleid tot het gezond maken van de kantine tot het maken van een sponsorplan. Wil je meedoen? Informeer bij de Rabobank bij de club in de buurt wanneer dit traject van start gaat of neem contact op met rabobank@nocnsf.nl.

Meer info?
Je kunt verder lezen over Rabo ClubSupport op de website van NOC*NSF.