DAS voor de Sport

Sportclubs kunnen te maken krijgen met juridische kwesties. Bijvoorbeeld over de ALV, aanpassing van statuten, een verandering van het huurcontract van de accommodatie of een juridisch probleem met de gemeente, een sponsor, een trainer of binnen het bestuur. In samenwerking met DAS bieden wij met de Juridische Adviesdesk voor de Sport juridische ondersteuning aan voor clubbestuurders.

De specialisten van DAS staan graag voor je klaar voor het beantwoorden van vragen of het geven van advies op maat zowel preventief als bij een geschil. Contact opnemen kan via:

Juridische Adviesdesk voor de Sport
088 327 9836 (op werkdagen van 8.30 tot 17.30)

Of kijk op de website van DAS voor meer informatie. Op de website vind je ook de laatste ontwikkelingen op financieel en juridisch vlak. 

Meer ondersteuning 
Je kan ook bij DAS terecht als jouw club naast advies ook juridische hulp nodig heeft. Zoals bij het controleren of opstellen van contracten, reglementen maar ook het voeren van een procedure. De prijs hiervan wordt in de meeste gevallen vooraf afgesproken. Dus vooraf duidelijkheid over de hoogte van de kosten en geen verrassingen achteraf. 

Het organiseren van een Algemene Ledenvergadering (ALV)
Met verlenging van de Tijdelijke wet COVID-19* Justitie en Veiligheid maakt de overheid het mogelijk dat de verplichte jaarvergaderingen voorlopig via livestream, video of audio rechtsgeldig zijn, ook als dit niet in de verenigingsstatuten is opgenomen.  

Deze spoedwet is verlengd tot 1 februari 2022. Het NOC*NSF heeft een pagina opgesteld met tips hoe je het beste een digitale ALV kan organiseren.