Attendeer je trainers op de workshop ‘Feedback, hoe wel?’

Als clubbestuurder wil je natuurlijk trainers in dienst hebben die turners op hun gemak laat voelen én goed laat presteren. Een belangrijk onderdeel van het trainersvak is het geven van feedback. Iedereen doet dit op een eigen manier en wat voor de ene turner soms niet werkt, werkt voor de andere juist wel. Maar hoe weten jouw trainers nou met wat voor soort feedback zij hun turners het meeste kunnen leren? Attendeer je trainers daarom op de online workshop ‘Feedback, hoe wel?’ van voormalig turnster en trainster Amber van Es.

Amber wil alle kennis en wetenschap die in Nederland in de topsport gestoken wordt, ook graag steken in alle turntrainers. Vanwege de grote vraag hiernaar en vanwege haar eigen kennis en ervaring, richtte zij ‘Trainersopleiding in the Pocket’ op. Door de workshop van Amber ontdekken je trainers hoe zij het meest effectief feedback geven. “Herinner jij je na al die jaren nog een turntrainer van vroeger?”, stelt ze vragend. “Iemand die impact heeft gemaakt? Met de workshop ‘Feedback, hoe wel?’ wil ik turntrainers uitdagen om ook die turntrainer te worden die impact maakt. Welke methodieken zijn er om bewust feedback in te zetten? In welke situatie is de ene handiger dan de andere?”

Ook de KNGU ziet hier de meerwaarde van in: “Als KNGU werken we hard aan een positief sportklimaat”, aldus Jimmy van Dijk, Productmanager Loopbaan bij de gymnastiekunie. “Iedere sporter heeft recht op een plezierige sportomgeving en onder andere door de samenwerking met Amber van Es denken we hier een positieve bijdrage aan te leveren.”

Praktische informatie

De online workshop over feedback wordt gegeven middels MS Teams en vindt twee keer plaats: op zondag 21 juni van 13.00 uur tot 14.30 uur en op woensdag 24 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur. De workshop duurt anderhalf uur en kost met Early Bird-korting nu slechts € 15,- in plaats €35,-.

Aanmelden voor één van de twee workshops kan onderaan deze pagina: https://trainersopleidinginthepocket.nl/workshop-feedback-hoe-wel/

Andere workshops

Naast workshops over feedback, biedt Amber ook de workshop ‘(W)eet wat je doet – signalering’ aan. Hierin krijgen trainers inzicht in de risicofactoren van verstoord eetgedrag binnen turnen en leren zij hoe ze verstoord eetgedrag kunnen herkennen. Ook leren ze in een vroeg stadium te handelen, nog voordat het uit de hand dreigt te lopen. Meer informatie over deze workshop vind je hier: https://trainersopleidinginthepocket.nl/workshop-weet-wat-je-doet/