Clubkompas is dit jaar gratis!

Alle sportclubs, en dus ook gymnastiekverenigingen, ervaren de gevolgen van de coronacrisis. Turnen mocht niet, de hallen bleven leeg en ook sponsors maakten een lastige tijd door. Omdat alles ineens anders is dan normaal, is het lastig om inzicht te houden in de financiële positie van je vereniging. Het online programma Clubkompas is een handig instrument om je daarbij te helpen.

Clubkompas biedt een scan die snel en eenvoudig inzicht biedt in de financiële situatie van je gymnastiekvereniging. Op basis van deze scan kan het bestuur zien of de club in geldnood komt. Zo kun je bepalen van welke overheidsmaatregelen je het best gebruik kunt maken.

Gratis cashflowscan

Vanwege de impact van het coronavirus hebben gymnastiekverenigingen juist nu behoefte aan financieel inzicht. Want hoe lang kan een club zonder kantine-inkomsten? En hoeveel sponsors zijn er al afgehaakt? Theo Geldens, sportwethouder van Valkenswaard, werd getriggerd toen hij las over de gratis cashflowscan van Clubkompas. “Sportclubs hebben doorgaans goed financieel inzicht, maar dat is in deze tijd een stuk lastiger”, legt hij uit. “Het is mooi dat de clubs het programma in 2020 zelfs gratis mogen gebruiken. Het bestuur kan via Clubkompas ook gebruik maken van overheidssteun als die voor hen beschikbaar is.”

Positieve reacties

Verschillende clubs hebben het programma inmiddels geprobeerd. De reacties zijn positief, ook van Willem Baas, penningmeester van NUVOC in Veldhoven. “Clubkompas is intuïtief en handig voor ervaren, maar ook voor minder ervaren penningmeesters”, aldus Baas. Ook Pieter van den Eertwegh, penningmeester bij BC Eersel, vindt Clubkompas een uitkomst. “Ik ga via Clubkompas ook de begroting voor de club maken. Volgens mij kunnen ook niet financiële personen hier zo mee aan de slag.”

Aanmelden?

Op deze pagina kun je een gratis account aanmaken bij Clubkompas. Vervolgens geef je aan wat de beginstatus is van je financiële situatie en welke inkomsten en uitgaven relevant zijn voor je vereniging. Door het invoeren van je financiële data, maak je een realistisch en inzichtelijk beeld van de financiële gezondheid van je club!