‘De Gezonde Cheque’ helpt Gelregym én lokale fruitboer!

De coronacrisis zorgde voor afgelaste wedstrijden, geannuleerde trainen en gesloten accommodaties. Het gebrek aan turnmogelijkheden leverde echter wél een heleboel creatieve initiatieven op om in beweging te blijven, om contact te kunnen onderhouden of om anderen te helpen. Eén van zulke initiatieven is ‘De Gezonde Cheque’ van Gelregym.

De gymnastiekvereniging uit Dieren heeft met ruim tweehonderd leden niet alleen een lokale, maar ook een regionale functie. "Dat laatste is vooral vanwege de freerungroep die wij naast het klassieke gymnastiek en turnen hebben”, aldus Gelregym-bestuurslid Nico Westra. “Dat trekt ook kinderen uit andere gemeenten."

Tegoedbon voor groene en fruit

Sinds twee weken is de club begonnen met het geven van trainingen in de buitenlucht. Westra geeft aan dat het bestuur de turnloze periode maar lastig vond. "Daar zit je dan als bestuur: wat kunnen we onze leden bieden voor de contributie, die ze betalen? Niets, want we mogen niets! Dat vonden we best een dilemma. Daarop hebben we de 'Gezonde Cheque' bedacht, deze hebben we onze leden toegestuurd tegelijk met de inning van de contributie van het tweede kwartaal."

De Gezonde Cheque is een tegoedbon met een waarde van vijftien euro per lid, die je kunt inwisselen bij Bosveld Groente & Fruit. "Dat is een lokale groenteboer”, legt Westra uit, “die op ons verzoek graag mee wilde doen met de actie. Onze leden kregen de bon medio mei en hij is in te wisselen tot eind juni. We hopen dat veel leden er gebruik van maken!"

Steun voor leden én ondernemers

"De uitgangspunten waren duidelijk”, zo ligt Westra het ontstaan van het idee toe. “We vonden het niet reëel om de hele contributie terug te geven aan de leden. We zijn dan wel een gezonde vereniging, maar een aantal kosten lopen ook gewoon door en we moeten toch ook een beetje reserves opbouwen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de leden goed en gezond eten. En iedereen kent wel de situatie van de lokale ondernemers, die het in deze coronatijden lastig hebben. Hen helpen we hiermee en misschien zullen zij in de toekomst dan weer een sponsor van ons willen zijn."

Het succes van de Gezonde Cheque stimuleert Gelregym om in de nabije toekomst nog eens iets vergelijkbaars op touw te zetten. Het bestuur is dan ook al aan het nadenken over de volgende ondernemer die de club op deze manier wil ondersteunen én zelf ondersteund wil worden. "Zo kunnen we toch iets terugdoen, voor onze leden en onze lokale ondernemers!"