De Nationale Sportweek 2020 van NOC*NSF gaat door!

Goed nieuws na alle evenementen die door het coronavirus werden verplaatst of afgeblazen: de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 gaat door! Van 18 tot en met 27 september gaan we samen weer aan iedereen laten zien hoe geweldig het is om te sporten en bewegen. Sport doet iets met je!

En dat is dit jaar harder nodig dan ooit tevoren. Uit onderzoek blijkt dat de coronacrisis haar sporen nalaat: heel veel mensen zijn minder gaan sporten, met name kinderen. We staan nu voor de uitdaging om sport nu en in de toekomst overeind te houden. Juist nu, want sport is onmisbaar voor onze gezondheid en weerbaarheid. 

We gaan er vanuit dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet staat weergegeven. Sportaanbieders spelen daarin natuurlijk een cruciale rol. Helaas zijn grote evenementen nog niet toegestaan, maar binnen de richtlijnen zijn er nog genoeg mogelijkheden om weer lekker samen te sporten.

Verschillend per gemeente

Sportieve activiteiten kun je tijdens de sportweek organiseren, volgens de dan geldende maatregelen van de Rijksoverheid en het sportprotocol van NOC*NSF. In gemeenten kunnen bovendien aanvullend verschillende lokale maatregelen van kracht zijn. Dat betekent dat de organisatie van een sportactiviteit voor iedere sportaanbieder anders kan zijn. Ga daarom voor jouw sportactiviteit binnen jouw gemeente en het sportprotocol na wat er mogelijk is.
 
Dat Nederland niet zonder sport kan dat is de afgelopen maanden wel gebleken. Met de NOC*NSF Nationale Sportweek openen we het sportseizoen en geven we de sport een impuls. Met behulp van creativiteit, solidariteit en aanpassingsvermogen gaan we er samen een mooie week van maken.

Meld je aan!

Meedoen als gymnastiekvereniging is simpel: meld je aan en laat je ondersteunen en inspireren! De komende weken wordt er weer hard gewerkt aan promotiematerialen en toolkits, waarmee het organiseren van jullie activiteiten nog makkelijker wordt. En als je je club eenmaal hebt aangemeld, dan ontvang je automatisch bericht wanneer er weer nieuwe materialen beschikbaar zijn!

Vertel jullie eigen sport-doet-iets-met-je verhalen binnen de club op social media of deel ze met ons via de website. Gebruik de tag @Nationalesportweek en activeer en inspireer op die manier ook andere clubs om mee te doen. Voor nog meer zichtbaarheid kun je ook #NSW2020, #BeActive en #sportdoetietsmetje als hashtags gebruiken.