GV Delta Sport organiseert online wedstrijd

Er wordt de laatste weken weer hard getraind bij GV Delta Sport in Zierikzee, want er staat eindelijk weer een échte wedstrijd op het programma. Niet zoals we gewend zijn, in een volle turnhal, maar online. Zo weet de vereniging ondanks de coronacrisis tóch sportief bezig te blijven. “Ik heb er heel veel zin in om dit met zijn allen te gaan doen”, vertelt Wendy Huijzen, trainer bij GV Delta Sport.

Toen bekend werd dat ook de wedstrijden in januari geschrapt zouden worden, ontstond het idee voor de online wedstrijd. “Het is heel belangrijk om de sporters in deze tijd een doel te geven, om ze ergens voor te laten trainen en om dat te kunnen laten zien aan publiek. We hopen dus ook op veel kijkers op de dagen zelf”, aldus Huijzen.

Thuis meekijken

Want toeschouwers, die zijn er als het goed is ook. De ruim twintig deelnemende clubs, waaronder ook verenigingen uit Groningen en Friesland, maken op hun eigen locatie een opname van hun acro-oefening. De opname sturen ze naar Delta Sport. Tijdens het weekend van 23 en 24 januari zullen alle oefeningen vanaf een speciaal groot beeldscherm beoordeeld worden door de jury die in Zierikzee aanwezig is. De wedstrijd wordt uitgezonden via een professionele livestream vanuit een regiewagen, zodat iedereen thuis mee kan kijken. Ook de prijsuitreiking zal interactief zijn. Omdat de livestream continu aanstaat, is gekozen voor het motto: ‘de acro draait door!’

Bekende presentator

Het online evenement zal aan elkaar worden gepraat door de Belgische sportpresentator en journalist Niels Daniel, bekend van RTV en speaker bij de grootste toernooien en sportwedstrijden over de heel wereld. Hij was aanwezig bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 en was al te horen bij onder andere acro, turnen, trampoline en ritmische gymnastiek. Daniel komt op 23 en 24 januari naar Zierikzee om de online wedstrijd van stemgeluid te voorzien en om gasten te ontvangen tijdens de uitzending.