‘Helpjecluppie’ steunt clubs met sweaters en shirts

Helpjecluppie is een initiatief van 4P United. Het bedrijf van tophockeyers Robbert Kemperman en Philip Thiadens wil alle sportclubs die door de coronacrisis met financiële problemen kampen, waaronder gymnastiek- en turnverenigingen, een helpende hand bieden.

“De clubs lopen bijvoorbeeld de barinkomsten mis”, vertelt Kemperman. “Ook wij missen de club. Het verenigingsleven. De mensen en het koffietje op zondag. We wilden iets bedenken om alle clubs in Nederland te steunen. Sportclubs hebben het nu niet makkelijk, en zo kan men toch een handje helpen”, zo verwijst Kemperman naar ‘helpjecluppie’.

Winst voor de club

Met ‘helpjecluppie’ kunnen leden of supporters van sportverenigingen op de website van het initiatief. een sweater of een t-shirt bestellen. Bij de aankoop geef je aan welke gymnastiekvereniging je wil steunen. “Die club krijgt vervolgens de winst van die trui”, legt Kemperman uit. “Dat gaat zo: aan het eind van de actie wordt er een afrekening gemaakt en wordt het bedrag dat verzameld is voor jouw club, naar hen overgemaakt. Dat is een bedrag van ongeveer achttien euro.” De sweater kost 34,95 euro, maar daar moeten de btw, inkoop-, druk- en opstartkosten nog vanaf.

Verbonden blijven

Kemperman had al langer de ambitie om merchandise te maken voor sportclubs, maar voorlopig is hij druk met de sweaters en shirts voor ‘helpjecluppie’. “Nu kan ik toch bezig blijven met wat ik leuk vind om te doen en helpen we de clubs. Sport verbindt ons, ook nu moeten we proberen verbonden te blijven aan onze favoriete club.”