Hoe werven de experts hun freeruntrainers?

In een eerder artikel las je hoe je nieuwe freeruntrainers kunt werven. Maar wat zeggen de experts hier zelf over? Wat doen zij om nieuwe trainers te vinden? Wij spraken een aantal ervaringsdeskundigen over de do’s en don’ts.

Pepe Pont, eigenaar van ‘Fast Forward Sports’

Pepe is actief geweest in het mannenturnen en bekleedde verschillende functies in het verenigingsleven. Ook richtte hij Fast Forward Sports op, een bedrijf dat freerunlessen aanbiedt. Omdat Fast Forward Sports een erkend stage- en leerbedrijf is, weet Pepe als geen ander hoe het werven van nieuwe trainers werkt.

Volgens Pepe moet je eerst de ‘why’, de ‘how’ en de ‘what’ van je vereniging vaststellen. Vervolgens bepaal je wat voor soort trainer je wil hebben. Dat moet uiteraard wel iemand zijn met verstand van bewegen en freerunning én met een achtergrond in de didactiek en/of pedagogiek. Daarna maak je duidelijk wat jouw vereniging te bieden heeft; een dienstverband komt van twee kanten.

Zoals je hier las, kun je freeruntrainers vinden door stageplekken aan te bieden. Pepe hanteert deze strategie en heeft een aantal tips. Zo moet je er altijd voor zorgen dat de stagiair zich gewenst en op zijn gemak voelt. Behalve een marktconform salaris, geeft Pepe zijn stagiairs allemaal een sportkledingpakket en neemt hij hen mee in de laatste ontwikkelingen van zijn vereniging.

Daarnaast zijn freerunners vaak creatief en ondernemend ingesteld. Gebruik dat door ze verantwoordelijk te maken voor het succes van hun eigen les. Dat doe je door ze te belonen op basis van hoe zij presteren, in plaats van op basis van leeftijd, opleiding of ervaring. Zo geef je de stagairs het gevoel dat ze bij jou nog niet uitgeleerd zijn en hou je ze betrokken bij je vereniging!

Stephan Doosje, freeruntrainer en coördinator

Stephan heeft net als Pepe ervaren dat trainers bij je vereniging moeten kunnen blijven leren en dat je ze betrokken moet houden. Ook ziet hij de waarde in van een systeem waarbij trainers beloond worden voor hun prestaties. Verder is het handig om samen met andere verenigingen freerunlessen te geven en gezamenlijk gebruik te maken van één trainer. Op die manier is de kans op assistenten en op continuering groter.

Maar hoe kom je volgens Stephan aan die ene trainer? Start eens met een gymtrainer die een bijscholing heeft gevolgd in het freerunning. Als iemand zo'n bijscholing niet heeft gevolgd, dan mag je als vereniging vaak subsidie aanvragen voor de opleiding van je eigen trainers. Als je hem na zijn bijscholing alvast aanstelt, geef je hem de tijd om zich te ontwikkelen en creëer je tijd voor jezelf om een freeruntrainer aan te trekken die er direct staat. Zeker wanneer hij een ZZP’er is, zal hij een passie hebben voor zijn vak en willen bijdragen aan het ontwikkelen van freerunning bij jouw vereniging: een win-win situatie dus!