Inspirerende en leerzame webinars

Omdat sportcomplexen voor veel sporters nog gesloten zijn, zoeken verenigingen en bonden naar andere manieren om hun leden én elkaar iets aan te kunnen bieden. In dat opzicht vormt de sportwereld nu één geheel, waarbij iedereen elkaar een hart onder de riem probeert te steken. De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) startte begin april bijvoorbeeld met webinars, die ook voor bestuurders van gymnastiek- en turnverenigingen erg interessant kunnen zijn.

Bekende namen

De afgelopen drie weken passeerden al een aantal gerenommeerde namen uit de zwemwereld de revue. De reeks webinars werd bijvoorbeeld afgetrapt door Arno Havenga, die als speler driemaal werd verkozen tot Nederlands Waterpoloër van het jaar en als coach van de Nederlandse waterpolovrouwen het EK van 2018 won. Ook Robin van Galen kwam al langs, de trainer van de waterpolodames die in 2008 goud pakten op de Olympische Spelen. Hij vertelde over leiderschap en besturen.

Verder gaf ook Sander Nijhuis, hoofdcoach van het paralympische zwemmen, een webinar waarin hij vier zaken uit het parazwemmen besprak die ook toepasbaar zijn op andere sporten en situaties. Daarna volgde nog Ronald van Ombergen, bestuurslid van de KNZB. Hij legde uit hoe je als vereniging kunt groeien; zeker in deze tijden een aspect om goed over na te denken.

Inschrijven en terugkijken

Elke dinsdag, woensdag en donderdag start om 20.00 uur een webinar. Deze duurt telkens ongeveer een halfuur. Op de dag van de webinar verschijnt er op deze pagina en op de sociale kanalen van de KNZB een link. Je neemt deel door op de link te klikken; verder hoef je je niet aan te melden. Via dezelfde pagina zijn de webinars later ook terug te kijken.