Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt financieel getroffen gezinnen

Nederland is een rijk land. Toch groeit één op de elf kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Ook de coronacrisis heeft hier invloed op. Helaas hebben door de coronacrisis alleen maar meer gezinnen te maken met geldzorgen.

Terwijl veel kinderen lekker kunnen sporten, zijn er ook kinderen die dit niet (meer) mee kunnen doen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt namelijk dat 14% van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan uiteraard ook ernstige gevolgen voor verenigingen hebben. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt; zij betalen de (sport)contributie voor deze kinderen voor korte of langere tijd.

Monique Maks, directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur“Voor een land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen”.

Toolkit

Als gymnastiekvereniging kun je vooral signaleren en de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur onder de aandacht brengen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een toolkit ontwikkeld om het fonds onder de aandacht van de ouders te brengen. De toolkit is ook toegevoegd aan de toolkitpagina op Clubbase.

In de toolkit vind je een:

  • Tekst voor op de website
  • Tekst voor de nieuwsbrief
  • Folder voor ouders
  • Poster voor in de kleedkamer of kantine
  • Mailtekst over samenwerking met het fonds
  • E-mailhandtekening die laat zien dat de club samenwerkt met het fonds

De teksten zijn zo opgebouwd dat jouw vereniging ze makkelijk en naar eigen inzicht kan aanpassen. Iedere vereniging is namelijk anders.

We hopen dat, dankzij de steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de inzet van de verenigingen, minder ouders gedwongen zijn het lidmaatschap op te zeggen. Kom in actie!