Juist nu is een gymnastiekvereniging er voor iedereen!

Door het coronavirus en alle bijbehorende maatregelen maken we een rare periode mee. Nu de sportverenigingen voorlopig gesloten zijn, is ‘saamhorigheid’ het sleutelwoord. Verschillende sportclubs proberen op een creatieve manier toch actief te blijven en vormen daardoor een mooie inspiratiebron voor je gymnastiekvereniging.

Een goed voorbeeld is de Apeldoornse Mixed Hockey Club. Enkele weken geleden was de vereniging al te zien op het Jeugdjournaal, want de club had met de ‘stickshake’ een leuk alternatief bedacht voor het handen schudden bij een wedstrijd. “We proberen toch iets positiefs van de situatie te maken”, vertelde AMHC-voorzitter Edgar Breed. “Want de vereniging, dat zijn wij allemaal!”. Inmiddels zijn de wedstrijden verleden tijd en dus moet de stickshake even in de ijskast worden gezet, maar ook daardoor liet AMHC zich niet uit het veld slaan.

Helpen met al je leden

“Als vereniging willen wij er zijn voor iedereen die dat nodig heeft”, vertelt Breed. “Zijn er mensen in jouw omgeving, of jijzelf, die door de huidige omstandigheden in de problemen komen of anderszins hulp nodig hebben? Het bestuur wil dan graag kijken of wij als vereniging, met al onze leden en met al het talent, de kennis en de handen van al die leden, kunnen helpen. Neem dan ook vooral contact met ons op.”

Groot aanbod

Een dergelijke oproep kun je natuurlijk ook doen namens je gymnastiekvereniging. De helpende hand die AMHC wil bieden, kan namelijk op veel positieve reacties rekenen: “Hoewel wij nu nog geen hulpvraag hebben ontvangen, zijn er wel heel veel leden die een aanbod hebben gedaan iets te willen doen. En dat is heel divers, dat gaat van boodschappen doen tot aan advocaten in het arbeidsrecht en mensen die professionele psychische hulpverlening aanbieden. Of de mogelijkheid om te bidden, nu ook de kerken dicht zijn. Onze bijna 1100 leden laten zien dat ook zij willen helpen om een positieve invulling te geven aan deze periode.”