Webinar over sociale veiligheid

Langzaamaan geven steeds meer gymnastiekverenigingen weer trainingen in de buitenlucht en binnenkort mogen de turnhallen weer open. Dat is natuurlijk erg prettig, maar het betekent ook dat het thema ‘sociale veiligheid’ weer wat meer aan de orde zal komen. Hierover is op woensdag 24 juni dan ook een webinar gepland.

Ongewenst gedrag verdwijnt immers niet wanneer de sport tijdelijk stilvalt. En doordat ouders tegenwoordig minder welkom zijn bij de trainingen, vraagt de huidige tijd extra aandacht van het bestuur voor de sociale veiligheid van hun leden. Door een actief preventiebeleid te hanteren kun je grensoverschrijdend gedrag binnen je gymnastiekvereniging zo goed mogelijk aanpakken.

Wat komt er aan bod?

Het Centrum Veilige Sport, dat onlangs al een FAQ over een sociale veiligheid publiceerde, organiseert de webinar ‘sociale veiligheid’. De webinar is bedoeld voor bestuurders, vertrouwenspersonen en commissieleden van sportclubs.

Tijdens de webinar komen een aantal zaken aan bod: je leert wat je kunt doen om je leden te laten zien dat je hun veiligheid serieus neemt, de mogelijkheden om sociale veiligheid te creëren en het High5-stappenplan en de Regeling Gratis VOG worden besproken, de meldplicht voor bestuurders en begeleiders komt aan bod en er is gelegenheid voor het uitwisselen van kennis en ervaring met andere aanwezigen.

De webinar vindt op woensdag 24 juni plaats, van 19.30 uur tot 21.00 uur. Je kunt je hier inschrijven.