Dutch Gymnastics on The Move

We zijn ervan overtuigd dat uitdagende sport materialen garant staan voor meer sportplezier. Maar we weten ook dat gymclubs deze niet altijd voorhanden hebben. Daarom bieden wij diverse pakketten met materialen die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Zo creëer binnen een handomdraai unieke beweegpleinen, waar sportplezier voorop staat!

Wat kan je allemaal huren?

  1. Aanhanger: huur een complete aanhanger gevuld met onder meer luchtmateriaal, materialen voor een dansplein, tuintrampolines en leuke opdrachten voor de sporters. Bekijk hier de complete inhoud. In dit document kun je alle informatie vinden die je nodig hebt na het reserveren van de aanhanger. Wat kun je met de materialen en hoe maak je een aantrekkelijk beweegplein? In dit document vind je alle informatie en tips over het inrichten.
  2. Diverse pakketten die gemakkelijk in de kofferbak passen.
  • Pakket A: Het kleuter pakket. Gebruik de AirBeam om over te balanceren, de 3X1 AirFloor om op te springen en rollen en de AirRoll om over heen te klauteren. Het opblaasbare schuine vlak is heerlijk om op allerlei manieren van af te rollen of op te klimmen en de AirSpots zijn een soort mini trampoline. Materialen die je ook kunt gebruiken in je andere recreatieve lessen.

  • Pakket B: Met dit pakket kun je springactiviteiten aanbieden als hulpoefeningen in je bestaande les. Gebruik de AirRoll voor flikflakken en overslag, de Airincline voor het aanleren van koprollen, stutrollen, flikflakken en salto’s achterover. De Airfloor 3x1 en de AirTrack P2 5x1.4 voor losse vloerelementen. De 5 meter is ook geschikt voor combinaties!

  • Pakket C: De 6 meter AirTrack is makkelijk te verplaatsen. Je kunt deze bij de gymzaal opblazen en naar het gras verplaatsen. Met de AirTrack kun je een les springen aanbieden voor alle leeftijden maar in een wat kleinere groep.

  • Pakket D: Op de AirTrack kun je springactiviteiten aanbieden voor grotere groepen. De 10 meter is geschikt om meervoudige combinaties te maken. De 20cm AirTrack is een mooie tussenmaat die bij lage luchtdruk het airtumbling gevoel geeft, en bij hoge luchtdruk een turnvloer.  

  • Pakket nijntje: In het nijntje pleintje pakket zitten leuke materialen om beweeglessen te organiseren voor peuters en kleuters. Het pakket bestaat uit nijntje beweegmaterialen, kleine beweegmaterialen en een mooi balanceerparcours. Ook het kleuterpakket van Airtrack zit er in, inclusief een Air Floor en een Air Beam. Te huur voor Beweegdiploma keurmerkhouders. Meer informatie over de inhoud van dit pakket staat in de Beweegdiploma toolkit in Google Drive (let op: dit pakket past niet makkelijk in de kofferbak, een grote auto lukt wel).

Zomerprijzen 

Speciaal voor de zomerperiode hanteren we een actietarief:

Aanhanger: € 250,-
Pakketten A, B, C & D: € 50,-
Pakket nijntje: €125,-

Reserveren en ophalen en brengen

Ben je enthousiast en wil je materialen reserveren? Dat regel je gemakkelijk zelf online. Hier zie je ook meteen of en wanneer welke materialen beschikbaar zijn. Vanwege Corona zijn er vaste dagen bepaald voor het ophalen en terugbrengen van de materialen. 

Iedere woensdag kun je de spullen ophalen bij het bondsbureau in Beekbergen en iedere maandag verwachten we de spullen weer retour. Zo kunnen we garanderen dat de materialen weer schoon zijn voor een volgende club.

In dit document kun je alle informatie vinden die je nodig hebt na het vastleggen van DG On the Move.  Wat kun je met alle materialen uit DG On The Move en hoe maak je zo’n beweegplein? In dit document vind je alle informatie en tips over het inrichten van een aantrekkelijk beweegplein. 

Richtlijnen RIVM altijd leidend 
Houd altijd de richtlijnen van het RIVM aan wat betreft buitensporten. Al deze richtlijnen kun je hier vinden. Daarnaast zijn er nog aanvullingen, wat betreft schoonmaak materiaal, toegevoegd in het informatiedocument hierboven te vinden. 

Voor vragen neem je contact op met turnhal@kngu.nl