Financiële ondersteuning

We hebben hieronder alle relevante informatie rondom financiën voor je verzameld om zo goed mogelijk de gymclub te kunnen blijven besturen. Mocht je documenten missen of tips hebben: laat het dan weten via serviceteam@kngu.nl.

Webinar Financieel gezond: 7 april 2021 
Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw club? Van welke regelingen kan je gebruikmaken en wat kan je zelf verder doen om je vereniging financieel gezond te houden? Er worden regelmatig interactieve webinars georganiseerd door de KNGU in samenwerking met experts. Houd de clubbestuurders nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe data en schrijf je.

Steunpakket coronamaatregelen
Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportclubs steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Klik op de link om te checken of jouw club ook voor een regeling in aanmerking komt. Tevens wordt er gewerkt aan aanvullende regelingen voor de sportsector voor Q1 en Q2 2021. Daarvoor is € 75 miljoen vrijgemaakt. 

Heb je vragen over de diverse steunmaatregelen, neem dan contact op met onze accountmanagers via het serviceteam. Zij kunnen je helpen met advies ten aanzien van aanvragen van financiële middelen voor clubs.

Clubs met betalingsproblemen
Komt jullie club door de huidige situatie in moeilijkheden met het betalen van de facturen. Neem dan contact op met onze accountmanagers via het serviceteam, zij staan je graag te woord.

Crowdfunding als tool voor extra inkomsten
De KNGU heeft een samenwerking met Crowdfundingvoorclubs.nl, een gevestigde naam in crowdfunding voor sportclubs. Kijk hier voor meer informatie.

Grote Clubactie 
Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging, groot, klein, wel of geen jeugdleden, geld ophalen. Dus zijn jullie op zoek naar extra inkomsten? Doe dan net als ruim 5.000 vereniging mee met de Grote Clubactie! Kijk voor meer informatie op de website.

Rabobank Coöperatief Fonds
Mocht je als club bankieren bij de Rabobank, dan heeft de Rabobank een fonds opgericht voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initatieven. Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie.