The Coach clubbestuurders

Bijscholingsevent The Coach, nu ook voor jou als clubbestuurder!

Datum: zaterdag 1 juli 2023
Locatie: Zwolle
Toegang: gratis

Altijd al willen weten hoe jouw trainer-coaches hun skills up-to-date houden? Kom dan zaterdag 1 juli naar hét bijscholingsevent Dutch Gymnastics The Coach. Maar er is meer...

Je gaat naar huis met:

 • Een praktisch uitgewerkt plan, waar je direct mee aan de slag kunt op jouw club;
 • Ervaringen van jouw collega-clubbestuurders en VCP;
 • Inspiratie en kennis van goed besturen van je sportclub;
 • Een goed verzorgde dag met koffie/thee, lunch en een gezellige borrel ter afsluiting.

Inspireren en ontmoeten
Speciaal voor clubbestuurders die hun bestuurskwaliteiten naar een nóg hoger niveau willen tillen is er een fantastisch programma neergezet. Een dag bomvol inspiratie, kennis uitwisselen, netwerken en meekijken met jouw trainer-coaches. Want, samen kom je verder! Dus kom samen met je trainer-coach, je medebestuurders en vertrouwenscontactpersoon en biedt de sporters op jullie gymclub een nog veiliger en plezieriger plek. Een sportieve omgeving, waar iedereen zich thuis voelt.

Programma

 • 9.00-9.30 uur inloop met koffie en thee
 • 9.30-10.00 uur plenaire opening
 • 10.00-13.00 uur workshop Vier inzichten voor goed sportbestuur (maximaal 12 clubs á min 2 deelnemers per club
  Alternatief: indien het maximum aantal deelnemers is behaald, bieden we een alternatief ochtendprogramma
 • 13.00-13.45 uur lunch
 • 13.45-15.00 uur Kennissessie Verlonen van je medewerkers en vrijwilligers of meekijken bij diverse bijscholingen
 • 15.15- 16.15 uur Kennissessie Clubkadercoach of meekijken bij diverse bijscholingen
 • 16.15-17.30 uur netwerkborrel

Ochtend:
Workshop Vier inzichten voor goed sportbestuur (min. 2 bestuurders per club vereist)
In de ochtend vindt de interactieve workshop Vier inzichten voor goed sportbestuur plaats. Een workshop onder leiding van docent Henriët van der Weg. In 3 uur neemt ze je mee in hoe je je club nog gelukkiger maakt via de inzichten samen doen, meenemen, eigenaarschap en support. Je werkt samen met jouw teamgenoten een praktisch plan uit voor één van de basiseisen Veilig sportklimaat: gedragsregels, VOG, VCP of klachtenprocedure.

Middag:
Kennissessie
Verlonen
Verlonen van je medewerkers en vrijwilligers op de gymclub: wat mag nou wel en wat niet? En hoe houdt de club het allemaal betaalbaar als je het goed en netjes wilt regelen? Sportkader Nederland deelt alle ins- en outs rondom het belonen van medewerkers en vrijwilligers bij sportclubs. Wat zijn de wettelijke mogelijkheden, fiscale grenzen en voor- en nadelen van het belonen in dienstverband, vrijwilligersvergoeding, ZZP of IB 47 (UBD). 

Kennissessie Clubkadercoach- Trainersbegeleiding op jouw club
De trainers-coaches hebben grote invloed op het sportplezier van jouw leden. Meer sportplezier zorgt ervoor dat leden langer lid blijven, nieuwe leden aantrekken en dat clubs vitaler worden. Om een positieve sportcultuur te realiseren is het belangrijk dat trainers-coaches niet alleen sportinhoudelijk, maar ook pedagogisch en didactisch bekwaam zijn. Trainersbegeleiding kan ze daarbij helpen. In deze kennissessie vertelt NOC*NSF hoe je als club trainersbegeleiding kan introduceren.

Netwerken en meekijken
Daarnaast is er volop ruimte om gezellig bij te praten en te netwerken met andere clubbestuurders en KNGU-medewerkers. En je kunt optioneel meekijken vanaf de tribune bij de volgende bijscholingen van trainer-coaches: Het Jonge Kind met een beperking; Nijntje beweegdiploma; Seniorensport; Acrobatische gymnastiek; Turnen Heren N4.

The Coach - primeur voor clubbestuurders
Het is de eerste keer dat er voor clubbestuurders ook een mooi programma is op The Coach. We doen dit vanuit de ambitie om samen te werken aan een veilige en positieve sportclub, waar elke sporter, trainer-coach en iedereen die betrokken is bij jullie gymclub zich thuis voelt. Besturen van een gymclub is een flinke klus, en daar kun je als clubbestuurder af en toe best een handje hulp bij gebruiken. Daar is deze dag voor.

Wil je alleen deelnemen aan het middagprogramma? Stuur dan een e-mail met je naam, rol binnen de club, clubgegevens en telefoonnummer naar serviceteam@kngu.nl. 

Ja, ik meld me als clubbestuurder aan voor The Coach!
Welke kennissessie wil je bijwonen? (beiden is mogelijk)
Meld hier je medebestuurders en/of vertrouwenscontactpersonen aan:
Welke kennissessie wil je bijwonen? (beiden is mogelijk)
Welke kennissessie wil je bijwonen? (beiden is mogelijk)