Handige documenten

Wij willen onze gymsportclubs zoveel mogelijk ondersteunen. Onder andere bij zaken als communicatie. Hiervoor is een aantal voorbeelddocumenten opgesteld die jullie kunnen gebruiken in de communicatie naar (potentiële) leden. Ook andere handige documenten voor clubs delen we hier. Voor vragen of suggesties over het gebruik van deze documenten, stuur een e-mail naar het serviceteam via serviceteam@kngu.nl

 • Brief voor de gemeente betreffende buiten sporten voor jeugd

  Voor clubs die moeite hebben als gymsport een plekje te krijgen in de buitenruimte hebben we een brief vanuit de KNGU opgesteld. Clubs kunnen deze brief meesturen met de aanvraag aan de gemeente. Ervaren jullie alsnog problemen neem dan contact op met het serviceteam zodat een van de accountmanagers kan helpen.

 • Voorbeeldbrief voor clubs aan leden
  Deze voorbeeldbrief is bedoeld voor de leden van de club en gaat over het lidmaatschap en de betaling van de contributie vanwege het uitblijven van de lessen. Het is een oproep voor solidariteit en begrip voor de clubsituatie.

 • Bijlage lidmaatschap
  Hoe is het juridisch geregeld met onder ander het lidmaatschap en het betalen van contributie. Wat zijn de rechten en plichten, je leest het in dit document.

 • Checklist aandachtspunten voor clubs tijdens coronacrisis
  Een handige checklist voor de club op verschillende gebieden als uitgaven, inkomsten en communicatie. Check op een eenvoudige manier wat je voor de club al allemaal hebt geregeld.

 • Aansprakelijkheid online sporten
  Ook bij online sporten geldt een aansprakelijkheid. Lees hier hoe je dit als club moet oppakken.

 • Voorbeeldplan Crowdfunding
  Hier vind je een handig document hoe je crowdfunding in kan zetten voor jouw vereniging.