Brabant Trophy

Een World Cup turnen in Den Bosch in 2023. Dat is het doel van Maaspoort Sports & Events, Janssen-Fritsen, stg. Turnpromotie NL, Flik-Flak, BrabantSport en de KNGU. Om die ambitie te kunnen realiseren organiseren ze van 22 tot 27 oktober 2019 de eerste editie van de Brabant Trophy.

Brabant Trophy

Op zaterdag 26 oktober staat een nieuwe, internationale topwedstrijd op het programma; de Brabant Trophy. Als voorbeeld voor deze wedstrijd is er gekeken naar de Swiss Cup in Zürich. Er wordt geturnd door acht gemixte duo’s afkomstig uit zowel Nederland als een aantal Europese landen. 

Voorafgaand aan de internationale wedstrijd wordt op zaterdag ook de Brabant Cup georganiseerd. Een wedstrijd met Nederlandse turners uit de ere-, 1e en 2e divisie. De Brabant Trophy wordt afgesloten met Turngala Brabant. Een mooie middag vol show en entertainment, waar ook de Nederlandse heren- en damesselectie aanwezig zijn. 

“Het is mooi te zien hoe dit evenement doorgroeit. Hoe de top- en breedtesport elkaar versterken en hoe een groot publiek kennismaakt met onze mooie sport.”, Marieke van der Plas.

Een week vol turnen

Buiten de hoofdevenementen in het weekend kent de Brabant Trophy veel side-events. Zoals het business event ‘Kampioen in 1 dag’ met o.a. Epke Zonderland en Giel de Winter en diverse activiteiten voor en met de stad en haar inwoners onder leiding van Flik-Flak. “Het doet mij goed dat zoveel partijen de turnsport ondersteunen. Wij zijn trots dat JanssenFritsen een bijdrage kan leveren aan dit prachtige evenement”, aldus John van der Horst Directeur JanssenFritsen Nederland. Naast alles partners die de ambitie ondersteunen is Spieren voor Spieren maatschappelijk partner van de Brabant Trophy. Spieren voor Spieren is de organisatie die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. 

Voor meer info https://brabanttrophy.nl/

Eventkalender