We zijn druk bezig om deze nieuwe site te voorzien van alle informatie. Het kan dus zijn dat je tijdelijk wordt doorgestuurd naar de oude website. Heb je nog vragen of ideeën? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.

Springfestijn Monnickendam

Ieder jaar organseert Brinio in samenwerking met Sparta Broek in Waterland en Ilpenstein Ilpendam het jaarlijkse Springfestijn. De leukste wedstrijd van het jaar!

Het springfestijn is een recreatieve wedstrijd voor groepen. Het aantal in te schrijven groepen per vereniging is vrij, evenals de keuze voor 1 of meerdere toestellen. Een groep bestaat uit 6-11 springers (jongens en/of meisjes), in een van de volgende categorieën:  Mini’s 6-8 jaar, Pupillen 9-11 jaar, Turn(st)ers 12 jaar en ouder.

Per toestel worden 8 sprongen gemaakt, waarvan 6 door alle groepsleden moeten worden gesprongen en er 2 keuzesprongen zijn. Er moet een opbouw van moeilijkheid in de sprongen zitten. Per groep en per toestel kan men kiezen voor een niveau. Dit graag duidelijk op het inschrijfformulier aangeven. Niveau 3 is echt bedoeld voor de Recreatie-lijn. Kinderen die meer dan 1 uurtje per week turnen, dienen minimaal in niveau 2 of een leeftijdscategorie hoger uit te komen.

Deelname is mogelijk op de volgende niveaus:

  • Niveau 1 minimaal 3B sprongen van de 8 sprongen (mag ook moeilijker, echter dit levert geen hogere uitgangswaarde op dan 3B en 5A sprongen)
  • Niveau 2 7A en 1B sprong (6A en 2B mag ook)
  • Niveau 3 8A sprongen

Meer info