Wereld Gymnaestrada

t/m 13 juli

Wereld Gymnaestrada 2019 van start

Het grootste niet-competitieve sportevenement ter wereld: de World Gymnaestrada start op zondag 7 juli. Wat ooit in 1953 begon met 14 verschillende landen en ongeveer 5000 deelnemers, is intussen uitgegroeid tot een festiviteit met 55 verschillende landen en 21000 deelnemers. Plezier, ontmoeten en laten zien wat je kan. Dáár draait het deze week in Dornbirn (Oostenrijk) om!  

Hoe ziet de week eruit?
De Wereld Gymnaestrada start traditioneel met een indrukwekkende openingsceremonie. De hele week zijn er optredens op verschillende locaties waarbij de open lucht ‘city performances’ in de omliggende dorpen een bijzondere plek innemen. Daarnaast zijn er nationale avonden, waar elk land zijn specialiteiten kan laten zien. Op vrijdag tijdens  ‘het FIG-gala’, treden de top acts nog een keer samen op. De Wereld Gymnaestrada wordt zaterdag uiteraard in stijl afgesloten. Dat is ook het moment dat het stokje aan ons wordt overgedragen voor de organisatie van de volgende editie in 2023 in Amsterdam.

De Nederlandse delegatie
Nederland heeft een grote traditie wat betreft deelname aan de World Gymnaestrada. Dit jaar zijn we van de partij met 336 deelnemers van diverse gymclubs uit heel Nederland. Van jong tot oud. Elke club heeft z’n eigen optreden samengesteld met veel aandacht voor muziek en kleding. Daarnaast mag een gezamenlijke Dutch Gymnastics show natuurlijk niet ontbreken. Elke groep treedt, verspreid over de week en op verschillende locaties, drie keer op.

Volg ons op Social

Facebook 
Instgram


Bekijk hieronder de aankondiging van de Wereld Gymnaestrada 2019 in Dornbirn!


Bekijk hieronder het filmpje met alle hoogtepunten van de Wereld Gymnaestrada 2015 in Helsinki!

Eventkalender