Best Practices
Placeholder
Geplaatst door Yoeri Abrahams 11 maanden geleden

De Reclamecode: wat mag jouw club op het gebied van sportsponsoring?

https://media.nocnsf.nl/nocnsf-media/3597/noc_nsf_voedingsmiddelen_a4_v02.pdf

Samen sporten is leuk én gezond. Sponsoring kan dat voor veel mensen mogelijk maken, want sponsoring kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de contributie voor jouw gymnastiekvereniging betaalbaar blijft voor de leden. Dat geldt ook voor gymnastiekevenementen: sponsors kunnen ervoor zorgen dat gymnasten tegen weinig of geen kosten kunnen deelnemen. Sponsoring is voor je club dus erg belangrijk, maar er zijn wel een aantal regels aan verbonden.

De Reclamecode voor voedingsmiddelen & sportsponsoring maakt je wegwijs in deze regels. Als je je turnclub of gymnastiekevenement wil laten sponsoren door een aanbieder van voedingsmiddelen, gelden de regels zoals in de Reclamecode voor Voedingsmiddelen. Deze zijn vooral belangrijk wanneer het gaat om sponsoring bij jongere turnlichtingen of evenementen voor jeugdige gymnasten. In de brochure hierboven vind je informatie van NOC*NSF en FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie).

Klacht indienen
Deze regels zijn opgesteld om de gezondheid van alle (sportende) kinderen te waarborgen. Het is niet alleen in hun belang dat jouw club zich aan die regels houdt, je kunt er zelf ook mee in de problemen raken. Als je de regels negeert, is het heel goed mogelijk dat er de klacht ‘negatieve publiciteit voor zowel het betrokken bedrijf als ook de betrokken sportvereniging’ wordt ingediend bij de Reclame Code Commissie.

Heb je nog vragen? Mail dan naar gezondesportomgeving@nocnsf.nl.