Best Practices
Placeholder
Geplaatst door Yoeri Abrahams 11 maanden geleden

Delta Sport vestigt record met Grote Clubactie

"Binnenkort gaat de Grote Clubactie weer van start. Eén van de turnclubs die weet hoe ze de jaarlijkse Clubactie tot een groot succes kan maken, is GV Delta Sport. De vereniging heeft veel recreantenteams, maar ook een aantal selectieteams die meedoen aan de landelijke KNGU-wedstrijden turnen en acrogym.

GV Delta Sport is 5 jaar geleden met 150 leden verhuisd naar een nieuwe, grote turnhal van ruim 1000 m2. “Inmiddels zijn we gegroeid naar 600 leden”, zegt clubcoördinator Kees Verkerke. “Wij zijn een echte familieclub met leden tussen de 1 en 70 jaar.”

Streefgetal
Voorafgaand aan de Grote Clubactie van 2019 bepaalde GV Delta Sport de ambitie om 1800 tot 2000 loten te verkopen. Door de inzet van promotiemiddelen én door gemotiveerde leden werden er 1857 loten verkocht; goed voor een totale opbrengst van maar liefst €4456. De club uit Zierikzee verkocht zowel Superloten als loten via het verkoopboekje.

Promotie
Het promoten van de Grote Clubactie neemt bij Delta Sport een belangrijke rol in. “Wij hebben wekelijks een uitgebreide, digitale nieuwsbrief voor onze leden en belangstellenden”, aldus Verkerke. Deze nieuwsbrief heeft een groot bereik en bevat alle informatie rondom de Grote Clubactie. Daarnaast vertrouwt Verkerke ook op de inzet van de trainers om het verkopen van loten nog meer te promoten. “Stel een groep mensen aan binnen je club om de actie te regelen. Zo kun je écht geld verdienen”, zo luidt zijn tip.

Beloningssysteem
De Grote Clubactie leeft bij mij meer verenigingen in de regio Schouwen-Duiveland: een dunbevolkt gebied,waardoor het verkopen van zoveel mogelijk loten een nog grotere uitdaging is. Om haar leden extra te motiveren om loten te verkopen, heeft Delta Sport een beloningssysteem opgesteld. ““De beste verkopers krijgen een geldprijs en degenen die veel loten verkopen krijgen kortingsbonnen”, licht Kees toe."