Best Practices
Placeholder
Geplaatst door Yoeri Abrahams 4 maanden geleden

IT4Kids steunt ook gymnastiekverenigingen!

https://www.steunjouwsportclub.nl/

"Stichting IT4Kids is een actie gestart om sportclubs in Nederland te helpen. Ook jouw turnclub kan hier een helpende hand vinden. Zo’n 40% van de sportclubs maakt zich namelijk zorgen over de gevolgen van de coronacrisis. IT4Kids geef kinderen nu een sportkans door gebruikte hardware in te zetten.

De sportsector is hard geraakt door het coronavirus. Het is belangrijk dat turnverenigingen blijven bestaan. “Sport is belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen”, aldus IT4Kids-directeur Colette Zee. Sport creëert een wij-gevoel en verbindt de gemeenschap in veel gemeentes. Deze verbinding vraagt om alle moeite om sportclubs op de been te houden. Elke club heeft een groot netwerk om te helpen met fondsenwerving. IT4Kids roept clubs op om met wat hulp het eigen netwerk te benaderen.”

Eenvoudige donatie-aanvraag
Via steunjouwsportclub.nl kunnen bedrijven gebruikte hardware, zoals computers en tablets, doneren aan een sportclub naar wens. Dat kan heel eenvoudig. Vul de donatie-aanvraag op de website in en IT4Kids neemt vervolgens snel contact op. Na een afspraak wordt de gebruikte hardware bij het bedrijf opgehaald. De waarde van de IT-apparatuur gaat dan rechtstreeks naar de aangegeven sportclub, misschien dus wel jouw gymnastiekvereniging!

Lokale sportclubs helpen
De gedoneerde apparatuur gaat eerst naar de verwerkingspartners. Die bedrijven verwijderen de data en maken de apparatuur klaar voor hergebruik. Zo krijgt de gebruikte hardware dus een tweede leven. IT4Kids geeft 70% van de waarde rechtstreeks aan de sportclubs. De overige 30% besteedt de stichting aan een sportkans voor kinderen. Er groeien immers 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een minimumloon. De stichting vraagt alle bedrijven om lokaal hun sportclubs te helpen door IT-apparatuur te doneren."