Best Practices
Placeholder
Geplaatst door Yoeri Abrahams 11 maanden geleden

Okk Gorinchem druk bezig met nieuwe turnlocatie

Een nieuwe turnlocatie. Voor OKK Gorinchem komt het langzaam maar zeker, met gemeentelijke steun, in zicht. Volgens bestuurslid Gerda Jansse van Noordwijk wordt het nog een heuse klus, maar het megatraject is gestart.

Een middelbare school binnen de gemeente wil graag de twee zwaar verouderde gymzalen vervangen voor een nieuwe sporthal, waarvan een deel van die sporthal waarschijnlijk een vaste turnopstelling krijgt die gebruikt gaat worden door OKK. “Zodoende slaat de gemeente twee vliegen in één klap: overdag kunnen de middelbare scholieren lessen volgen en daarna kunnen wij de sporthal in. Een aparte turnhal zou voor ons teveel extra investeringen vergen,” vertelt Jansse van Noordwijk.

September 2018 stemde de gemeente in met de bouw van de nieuwe sporthal bij het Fortes Lyceum. “Een nieuwe zaal is ontzettend belangrijk voor ons. Zo worden de trainingsfaciliteiten voor de leden beter en daarbij is er meer ruimte voor het werven van meer kader (trainers en vrijwilligers), wat onze club zal laten groeien.”

Inmiddels is het traject rondom de nieuwe sporthal gestart en wordt er binnen de club, de middelbare school en de gemeente hard gewerkt om het een en ander te bewerkstelligen. “Met kleine stappen gaan we vooruit. Er komt veel bij kijken, maar langzaam maar zeker gaan we de goede kant op.”

Rabobank verenigingsondersteuning
In eerste instantie willen ze bij de club zoveel mogelijk zaken met de bestaande ploeg van kader en vrijwilligers oppakken. Maar als het aankomt op specifiekere hulp kunnen ze terugvallen op ‘Rabobank verenigingsondersteuning, een traject waarbij Rabobank en NOC*NSF clubs met advies ondersteunen. “We hebben vorig jaar dit traject al gedraaid met Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Dat was heel mooi. Daardoor hebben we bij de club de organisatiestructuur veel beter op orde en proberen we via de welkomstcommissie meer vrijwilligers bij de vereniging te betrekken.”

In principe was het traject voor één jaar bedoeld, maar vanwege de plannen voor een nieuw pand komt er toch een vervolg. “Wat de nieuwe hal betreft zullen we begeleiding nodig hebben op juridisch en financieel gebied. Hierbij kunnen we de hulp en het advies vanuit verenigingsondersteuning goed gebruiken. Op dit moment staat het tweede traject nog on hold, maar als we een concrete hulpvraag hebben kunnen we aankloppen. Dat is ons heel veel waard,” besluit Jansse van Noordwijk.