KNGU-kandidaten internationale commissies

Om internationaal invloed te hebben, dus om de KNGU-strategie uit te kunnen dragen, zijn bestuurlijke posities in internationale commissies noodzakelijk.

Commissie European Gymnastics (EG)
Voor de periode 2023-2025 stelt de KNGU één kandidaat beschikbaar, namelijk Babette van Wetering.
Voor 4 juli 2022 moet haar kandidaatschap aangemeld worden. Het verkiezingscongres van EG is 2-3 december in Albufeira, Portugal.

Babette van Wetering
Kandidaatstelling als voorzitter van de EG TC Trampoline (technische commissie).
Babette is al jarenlang actief binnen de discipline Trampoline. Zo heeft ze in 1992 – als sporter zelf - meegedaan aan het WK (brons samen met Inke van Braak). Ze is sinds 1991 coach en ze is een internationaal jurylid, die in 2008 en 2012 aanwezig was op de Olympische Spelen.
Ook is ze op dit moment lid (als secretaris) in de huidige Europese technische commissie.

 

Commissies Fédération Internationale de Gymnastique (FIG)
Voor de periode 2022-2024 heeft de KNGU twee kandidaten beschikbaar gesteld namelijk, Monique Kempff en Jitske Vasbinder. Helaas zijn zij tijdens het FIG-congres van november 2021 niet gekozen.

Monique Kempff 
Kandidaatstelling als lid van de FIG EC (Executive Committee).  
De EC besluit onder andere over de voorstellen van de FIG technical committees (en reglementen). Lees hier de motivatie van Monique voor haar kandidatuur. 

Jitske Vasbinder 
Kandidaatstelling als lid van de FIG WTC (Women's Artistic Gymnastics Technical Committee)De WTC bepaalt de internationale gymsportambities en regelgeving. Een Nederlandse inbreng in de WTC is niet alleen goed voor het Nederlandse topturnen, maar ook voor de gymsport in het algemeen.  Lees hier de motivatie van Jitske voor haar kandidatuur.