We zijn druk bezig om deze nieuwe site te voorzien van alle informatie. Het kan dus zijn dat je tijdelijk wordt doorgestuurd naar de oude website. Heb je nog vragen of ideeën? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de basis waarop de gymsport in Nederland drijft. Honderden vrijwilligers zijn voor de KNGU actief met de organisatie van evenementen en wedstrijden, zowel op landelijk als regionaal niveau. Zonder bestuurders, commissieleden, juryleden, trainers en coaches kan er geen enkele wedstrijd plaatsvinden. De KNGU koestert al deze mensen die zich vrijwillig verdienstelijk maken voor de gymsport. Als vrijwilliger draag je direct bij aan een leven lang beweeg- en sportplezier, voor iedereen die onze sport beoefent. Dat is een hele mooie en belangrijke rol.

Wat doen onze vrijwilligers
Voor de KNGU zelf zijn er meer dan 500 vrijwilligers actief in verschillende commissies en (werk)groepen. Daarnaast tellen we ongeveer 5.000 juryleden. Voorbeelden van rollen van onze vrijwilligers:

  • Landelijke Technische Commissie: als lid van deze commissie geef je mede vorm aan de organisatie van alle wedstrijden, voor al onze disciplines.
  • Organisatiecommissie: deze commissies spelen een belangrijke rol in de organisatie van wedstrijden en evenementen, zoals Dutch Gymnastics The Finals en A Touch of Gold.
  • Wekgroepen: als je lid bent van een werkgroep denk en doe je mee aan de ontwikkeling van producten, diensten en activiteiten. Voorbeelden zijn werkgroepen voor Your Stage, nijntje en het Veteranencorps.
  • Jurylid: juryleden zijn essentieel in het waarderen van prestaties van sporters. De wijze van waardering heeft een grote invloed hoe sporters en fans de geleverde prestatie ervaren. Binnen al onze wedstrijddisciplines zijn juryleden actief.

Vrijwilliger aan het woord
Een bezig bijtje of ook wel een echte duizendpoot, de 68-jarige Manja uit Hillegom is een vrijwilliger in hart en nieren. Op haar 5e jaar werd ze lid van een vereniging en vanaf haar 15de is ze betrokken bij het werk binnen de gymnastiekwereld. Ze is een betrokken lid bij The Finals en A Touch of Gold waar ze verantwoordelijk is voor de vrijwilligers van de kleine catering, kaartverkoop, het medische team, de op- en afbouw, publieksbegeleiding en ticket scannen. Wat maakt het vrijwilligerswerk voor haar zo leuk?

Manja: “Het contact en het samenwerken met enthousiaste vrijwilligers is zo leuk. Het is geweldig om samen een mooi sportevenement te organiseren. Het goed op de rails zetten van het evenement en voor de sporters de best mogelijke omstandigheden creëren. Voor mij is vooral het logistieke deel het leukste onderdeel. Het organiseren van transport bij EK’s en WK’s zijn wel echt hoogtepunten.”

19059928 10210926391774539 8877429477081715797 n
Aanmelden?
Wil jij ook vrijwilliger worden voor de KNGU? Neem dan contact met ons op.

Vragen
Mocht er iets spelen waardoor je niet goed kunt functioneren als vrijwilliger voor de KNGU en je komt met je contactpersoon niet tot een oplossing, dan kun je terecht bij onze Vrijwilliger Coördinator Henriët van der Weg. Zij is ook onze Vertrouwenscontactpersoon.