Over deze site

Welkom op de fonkelnieuwe website van Dutch Gymnastics! Een platform met mooie beelden, prikkelende teksten en informatieve artikelen. 

Achtergrondinformatie
We gaan van 15 losse websites naar één centrale plek, waarop alle betrokkenen binnen de gymsport hun informatie kunnen vinden. Van clubbestuurders tot sporters, fans, trainers en coaches. Uit analyse blijkt dat ruim 50% van de gebruikers de website met een mobiel bezoekt. De nieuwe site is daar ook op afgestemd. Zoals je ziet is de website deels nieuw, waarbij je voor sommigen delen nog wordt doorverwezen naar de oude websites zoals wedstrijdzaken.kngu.nl en gymsport.nl. We hebben er bewust voor gekozen om nu al live te gaan. Zo leren we wat goed werkt en wat er nog beter kan. Gefaseerd zetten we alle informatie over. Gezien de vele sites en hoeveelheid informatie snap je dat dit ook best een forse klus is. We zijn in elk geval mooi op weg.

Een website is een ‘ongoing’ proces: dat betekent dat ie nooit af is. We passen de site continu aan op actualiteiten en ontwikkelingen. Een ding staat vast: het is een platform van en voor de hele gymsport-community. De informatiestroom is daardoor heel divers. Daar past bijvoorbeeld een goede evenementenkalender bij voor alle gymsportactiviteiten in het land. Of een vacaturebank waar trainers en coaches een geschikte club kunnen vinden en andersom. Hierdoor groeien we steeds meer naar een community-platform van ons allemaal.

Heb je ideeën, tips of mis je iets? We horen het graag. Denk vooral met ons mee en geef het door. Dit kan je doen in het formulier rechtsonder aan iedere pagina.


Vragen & antwoorden over deze website

 • V: Nog niet alles staat dus op deze website. Wat kan ik wanneer verwachten?
  A: De planning ziet er grofweg als volgt uit:
  1e kwartaal 2019: informatie over de KNGU, subsite topsport inspiratie platform ‘The Force is Grace’ en informatie voor sporters.
  2e kwartaal 2019: bewegen met nijntje, wedstrijden & uitslagen (inclusief app), evenementenkalender, ‘vind je club’ functionaliteit. 
  3e kwartaal 2019: informatie en inspiratie voor clubbestuurders (vernieuwde gymsport.nl) inclusief vacaturebank.
  4e kwartaal 2019: subsite van de Zomerkampen, The Force mannen. 
  2020: informatie & inspiratie voor trainers & coaches

 • V: Van wie is deze website?
  A: Dit is de nieuwe website van de community Dutch Gymnastics. Een centrale plek voor alle gymsportfans in Nederland. Deze site ontsluit alles wat er is voor de gymsport. Dat betekent dat dit dus niet alleen een website van de bond is. We groeien toe naar een platform waar iedereen aan kan bijdragen: sporters, clubs, trainers & coaches. Samen brengen we de gymsport naar een hoger plan. Zo werken we aan een eventkalender die voor iedereen toegankelijk is en brengen we vanaf het tweede deel van 2019 goede voorbeelden en succesverhalen van clubs in beeld, zodat clubs elkaar verder kunnen helpen.

 • V: Waar kan ik mijn vragen of ideeën kwijt?
  A: Onder aan deze site staat op iedere pagina een contactformulier waar je je vragen of ideeën met ons kan delen. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen met ons serviceteam.

 • V: Is KNGU.nl vervallen?
  A: Ja. KNGU.nl is vervallen. Alle informatie die daar stond is op deze site te vinden. Sommige pagina’s linken wel door naar andere URL’s als wedstrijdzaken.kngu.nl en opleidingen.kngu.nl. Die zijn voorlopig nog gewoon actief.

 • V: Kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden?
  A: Ja. De site is zo gebouwd dat er niets in beton is gegoten. We werken met een open-source systeem en dus altijd met de nieuwste technieken. We kunnen zelf eenvoudig de indeling of routing naar bepaalde onderwerpen aanpassen. Mocht je daar ideeën over hebben of vind je iets niet goed zichtbaar of vindbaar, laat het ons dan weten!