Contactinformatie

Op deze pagina vind je alle contactgegevens van de verschillende contactpersonen, contactpunten en plekken waar je naar toe kan met je verhaal. Ook voor steun, advies, aangifte ed. vind je hieronder de juiste contactinformatie. 

Vertrouwenscontactpersoon club
Eerste aanspreekpunt bij (dreigende) incidenten binnen jouw club is de vertrouwenscontactpersoon, die je kan helpen en eventueel kan doorverwijzen naar ondersteunende instanties. Voor gegevens: zie de website van jouw eigen club.

Vertrouwenscontactpersoon KNGU
Kun je niet terecht bij jouw club? Neem dan contact op met Henriët van der Weg (de vertrouwenscontactpersoon van de KNGU). De gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn altijd privé. Daarvan wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven of van op de hoogte bent.

Heb je vragen? Neem contact op met Henriët van der Weg. Mail naar vanderweg@kngu.nl of bel 055 505 8735 (maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur). Henriët biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing of antwoord.

Centrum Veilige Sport NOC*NSF
Is er sprake van seksuele intimidatie of ander (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? En heb je vragen of twijfels om bijvoorbeeld je verhaal te vertellen? Neem contact op met het meldpunt Centrum Veilige Sport van NOC*NSF.

Mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl of bel 0900 - 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.30-18.00 uur). Vanaf 19.00 uur kun je ook terecht bij Chat met Fier Sport. Daar kun je (anoniem) je verhaal delen.

Chat met Fier Sport
Bij Chat met Fier Sport kun je (anoniem) je verhaal delen. Twijfel je ergens over? Stel gewoon je vraag. De medewerkers van het chat-team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt.

Deze chat is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen die sporten of actief zijn als vrijwilliger, trainer of coach in de sport.

Anoniem contact via SpeakUp
Wil je een melding doen van seksueel overschrijdend gedrag? Dat kan ook anoniem via SpeakUp. Je kunt kiezen tussen een online melding of telefonisch. Let op: als je belt, krijg je geen medewerker aan de telefoon. Het bericht dat je inspreekt, wordt doorgegeven aan de verantwoordelijke afdeling. Je ontvangt in beide gevallen een persoonlijk meldingsnummer. Je kunt dit nummer gebruiken om de voortgang van je melding te zien.

Bel de politie of Centrum Seksueel Geweld
Bel de politie bij seksuele intimidatie of misbruik of acute bedreigende situaties: 0900-8844.

Kortgeleden aangerand of verkracht? Bel het Centrum Seksueel Geweld: 0800-0188.