Intervisiebegeleider

 Voor het begeleiden van intervisie-sessies 

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) zet zich in voor kwalitatieve en vernieuwende producten en dienstverlening naar clubs, sporters, trainers-coaches, ouders, fans en alle betrokkenen binnen de gymsport. Het realiseren van een cultuurverandering binnen de gymsport is een actuele en belangrijke doelstelling, voor zowel de korte als lange termijn. 

De KNGU streeft naar het vergroten van de kwaliteit en de effectiviteit van het trainerschap. Middels intervisie kun je samen met andere trainers-coaches van en met elkaar leren om zo meer bewustwording en inzichten te krijgen op eigen functioneren en handelen. 

Ben jij die 
Intervisiebegeleider die intervisies wilt begeleiden voor trainers-coaches en docenten. 
Ben je bekend met zowel de gymsport als intervisie en draag jij onze visie op de gymsport een warm hart toe? Ben jij goed in het begeleiden van groepen en het creëren van een positieve leeromgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat betekent dit? 
Intervisie is een beproefd ontwikkelingsinstrument dat de deskundigheid bevordert bij de deelnemers. Door een beroep te doen op een collega trainer-coach om mee te denken over vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie, leer je meer te reflecteren op eigen functioneren en handelen. Tegelijkertijd versterk je met intervisie de community-werking binnen de organisatie. Als intervisiebegeleider begeleidt je intervisiegroepen van maximaal 8 deelnemers. Door het (laten) stellen van open- en verdiepende vragen wordt inzicht verkregen op het ingebrachte probleem en hoe hierin te handelen. Gezamenlijk kom je sneller tot inzichten, nieuwe perspectieven en gedragsverandering. Dit versterkt tevens het lerende vermogen van de organisatie. 

Wat ga jij concreet doen? 

 • Als intervisie-begeleid(st)er begeleid jij zorgvuldig intervisie-bijeenkomsten; 
 • Zal je een aantal keren per jaar worden gevraagd om zowel overdag of soms in de avonduren een 2 uur durende intervisie-bijeenkomst bij jou in de regio te begeleiden. 
 • Bereid je je voor op de intervisiebijeenkomsten door je te verdiepen in een thema en/of stem je de in te brengen casus af met de deelnemers. 

Wat heb je hiervoor in huis? 
Je bent iemand die: 

 • Makkelijk in/met groepen kan werken; 
 • Communicatief vaardig is, durft te vragen en door te vragen; 
 • Kan motiveren en inspireren in de begeleidersrol; 
 • Met weerstanden om kan gaan; 
 • Een rustige en toch ook directieve stijl van begeleiden heeft; 
 • Empathisch is met inlevingsvermogen; 
 • Een prettige, veilige sfeer kan creëren, dat uitnodigt tot kwetsbaar durven op stellen; 
 • Bekend is met intervisie, daar bij voorkeur zelf ervaring mee heeft. 

Waar kun jij op rekenen? 

 • Sportieve opdrachtgever en een team van mede-intervisiebegeleiders; 
 • Serviceteam voor de planning, organisatie en administratie van de intervisie-sessies; 
 • Intervisiebegeleider uren- en kilometervergoeding; 
 • Meedoen aan een Incompany training voor intervisiebegeleiders; 
 • Onboarding (handleiding) voor de nieuwe intervisiebegeleiders. 

Enthousiast? 
Zie jij jezelf in deze opdracht? Meld je dan uiterlijk 6 januari 2023 aan door een motivatiemail met cv te sturen naar Idaline Kastelijn, kastelijn@kngu.nl. Doe het vooral op jouw manier.  

Vragen?
Stuur een mail aan kastelijn@kngu.nl voor meer informatie of als je vragen hebt. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden met een live gesprek op donderdag 19 januari 2023. 

Trots op werken in opdracht van de KNGU
De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is de oudste sportbond van Nederland. Al 150 jaar houden we ons bezig met een leven lang bewegen. Van gym, turnen, freerunning tot urban dance, jazzdans, trampoline- en groepsspringen. Van amateursport tot topsport. Voor jong en oud. We laten ons inspireren door onze (Olympische) sporthelden. Onder de vlag van Dutch Gymnastics werken we samen met 300.000 sporters, 1000.000 fans, ruim 900 clubbesturen en 5000 coaches en trainers aan een plezierige, enthousiaste, moderne en veilige sportomgeving.