Bondscoaches maken EK-startvolgorde bekend

Bondscoaches Bram van Bokhoven en Gerben Wiersma hebben de startvolgordes voor de EK turnen in Polen bekendgemaakt. De Nederlandse heren komen bij de EK in actie tijdens de eerste en derde subdivisie, de dames in subdivisie een en vier.

Op woensdag 10 april gaan de Europese kampioenschappen van start met de kwalificaties van de mannen (10:00 uur). In de eerste subdivisie zullen Michel Bletterman (meerkamp), Rick Jacobs (vloer, ringen en sprong) en Loran de Munck (voltige) aantreden. De Nederlandse mannen starten aan ringen.

Rond de klok van 17:00 uur turnen Casimir Schmidt (meerkamp), Epke Zonderland (brug en rek) en Bram Louwije (voltige) in subdivisie 3. Ook in deze subdivisie starten de Nederlanders aan ringen. 

Bij de dames bijt Sanna Veerman op donderdag 11 april het spits af in de eerste subdivisie (10:00 uur). Veerman start op balk en turnt een meerkamp. Eythora Thorsdottir en Tisha Volleman turnen in de vierde en laatste subdivisie (18:30 uur) en ook zij turnen een meerkamp. Thorsdottir en Volleman starten hun wedstrijd aan brug. 

Na de kwalificaties op woensdag (heren) en donderdag (dames) vinden op vrijdag de meerkampfinales (dames en heren) plaats. Op zaterdag en zondag volgen de toestelfinales. 

Gerelateerd

Alle artikelen