Bram van Bokhoven wordt prestatiemanager bij NOC*NSF

Bram van Bokhoven (43) stapt over naar sportkoepel NOC*NSF waar hij per 1 februari de functie van prestatiemanager gaat vervullen. Daarmee komt een einde aan zijn functie als bondscoach van het mannen turnen. Van Bokhoven is sinds 2001 in dienst van de KNGU.

Bram van Bokhoven kijkt terug op een prachtige carrière in de turnsport: “Ik werk al twintig jaar in de turnsport en nu komt deze kans voorbij. Dit is het moment om deze stap te zetten. Een mooie stap die ook een beetje pijn doet: ik heb me de afgelopen twintig jaar met ziel en zaligheid ingezet voor de turnsport, in de zaal en daarbuiten. Ik ben alle sporters en collega’s enorm dankbaar voor wat we hebben meegemaakt en bereikt. In mijn nieuwe rol ga ik de sport dan ook zeker blijven volgen en steunen.”

Technisch directeur Mark Meijer vindt de overstap van Bram van Bokhoven naar NOC*NSF logisch, maar vanzelfsprekend ook een gemis voor de Nederlandse turnsport. Meijer zegt hierover: “Allereerst gaat mijn dank uit naar Bram voor de grote verdienste die hij geleverd heeft aan de turnsport. Hij neemt als bondscoach zijn verantwoordelijkheid en gaat moeilijke beslissingen niet uit de weg. Het belang van de sport en zijn sporters staan bij hem altijd voorop. De overstap naar NOC*NSF als prestatiemanager is hem enorm gegund. NOC*NSF krijgt er een hele bevlogen en kundige topsportcollega bij. Wij wensen Bram heel veel succes in deze geweldige functie.”

Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, ziet Van Bokhoven als een waardevolle aanwinst voor het High Performance Team: "Bram heeft jarenlange ervaring binnen de topsportprogramma’s van het turnen. Nu gaan meerdere sporten de vruchten plukken van zijn expertise binnen topsport op het hoogste niveau. Hij heeft laten zien dat hij als geen ander kan helpen bij het bepalen van de juiste route.”

Bram van Bokhoven was twintig jaar werkzaam voor de KNGU. In deze periode is het Nederlandse mannen turnen ontwikkeld tot een competitief mondiale speler. Bram van Bokhoven startte als coach van individuele atleten en was in de periode 2006-2012 en daarna sinds 2016 bondscoach turnen heren. Naast meer dan vijftig EK, WK en olympische finales en vijftien medailles, is de top 8-positie van het mannenteam tijdens de wereldkampioenschappen in Doha 2018 een absoluut hoogtepunt in zijn carrière. 

Er is nog geen opvolger voor Bram van Bokhoven aangewezen. Het proces voor de invulling van deze functie wordt zo spoedig mogelijk opgestart.