De gymsport mag weer open!

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is aangekondigd dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden en ook binnensporten weer toegestaan is. Alle leeftijdsgroepen mogen vanaf zaterdag 15 januari 5.00 uur weer volledig sporten. Wel zullen de basisregels rondom corona in acht moeten worden genomen, zoals handen wassen, anderhalve meter afstand houden (niet tijdens het sporten), voldoende ventileren en het tonen van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar voor binnenruimtes op sportlocaties. Helaas wordt er nog geen publiek of horeca toegestaan in de sporthal en ook mogen de wedstrijden op dit moment nog niet worden opgestart. Wat dit betekent voor het vervolg van het wedstrijdseizoen zal later bekend worden gemaakt.

Samen met NOC*NSF gaan we zo snel mogelijk aan de slag om het algemeen sportprotocol Verantwoord Sporten aan te passen naar de laatste maatregelen. Zodra het protocol beschikbaar is, worden de maatregelen specifiek vertaald naar de gymsport en zullen we deze op onze website publiceren. Ook hopen we dan antwoord te kunnen geven op al jullie vragen. Op onze website vind je alle veel gestelde vragen. Deze pagina wordt continu geactualiseerd. De laatste informatie en maatregelen voor de sport, vind je op de website van de Rijksoverheid. 

Wij zijn als KNGU blij dat er weer meer ruimte komt voor onze mooie gymsport en danken iedereen voor het geduld in de afgelopen periode. Laten we er weer van genieten, maar laten we ook voorzichtig blijven en onze leden oproepen om de basisregels na te leven zodat we veilig kunnen blijven sporten en de sport ook op lange termijn open kan blijven.