DG The Box ontwikkeld in nieuw thema

In januari 2022 is Dutch Gymnastics The Box gelanceerd. Een box met leskaarten, spelmateriaal, draaiboeken en meer, die gebruikt kan worden door trainers-coaches die lesgeven aan sporters tussen de 6 en 9 jaar. Vandaag is een nieuw thema gelanceerd. Kom met sporters in de oranjesfeer en ga aan de slag met DG The Box – Holland.

DG The Box speelt in op twee ontwikkelingsfases van een sporter: ontdekken en kiezen. Sporters in de leeftijd van 6 – 9 jaar zijn op zoek naar variatie, willen nieuwe dingen leren en hun ontwikkeling laten zien. De inhoud van DG The Box helpt trainers-coaches in de lessen aan te sluiten bij deze behoeftes.

Met de bijgevoegde leskaarten wordt toegewerkt naar een einddoel – de eindshow*, dat bijdraagt aan de intrinsieke motivatie van sporters en de overtuiging dat leren leuk en zinvol is. Sporters in de leeftijdsfase ontdekken en kiezen willen ergens naartoe werken en aan de omgeving laten zien wat ze hebben geleerd. Samen sporten met vrienden is daarbij belangrijk.

*Eindshow
De eindshow is hét moment waarop de sporters schitteren en aan hun supporters laten zien wat ze in de afgelopen periode geleerd hebben. Daar komt alles samen, waarvoor in de lessen is geoefend.

Good to know
DG The Box geeft invulling aan de zeven kernelementen uit de visie op de gymsport, met als doel om duurzaam (sport)plezier en de ontwikkeling van jonge sporters te stimuleren. 

Meer informatie en bestellen
Meer informatie over onder meer de kosten van DG The Box vind je hier. 

Gerelateerd

Nieuw: Dutch Gymnastics The Box

Met ‘Dutch Gymnastics The Box’ biedt de KNGU een nieuwe, handige én goed doordachte toolkit aan die de gymlessen voor kinderen van 6 tot 9 jaar nog leuker maken. De reeks inspiratielessen wordt afgesloten met een feestelijke eindshow. Want werken naar een gezamenlijk doel, op je eigen niveau. Dat is waar DG The Box voor staat.

Lees meer

Alle artikelen