DG The Finals wordt onderdeel van het NKnl

Het NK van de gymsport, ook wel Dutch Gymnastics The Finals wordt onderdeel van het NKnl. Het NKnl is een uniek concept in Nederland waarbij Nationale Kampioenschappen van meerdere sporten in dezelfde stad en hetzelfde weekend plaatsvinden. Van 24 t/m 26 juni 2022 wordt, onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen, in Rotterdam de eerste editie van het NKnl gehouden. Naast de Nationale Kampioenschappen van de turnsport, vinden ook die van de zwembond (KNZB), de boksbond (NBB) en de triathlonbond (NTB) plaats.  

Inspiratie werd gehaald uit de European Championships van 2018 in Glasgow en Berlijn waar de EK’s van zeven verschillende sporten werden gebundeld. Doelen als het trekken van veel bezoekers, het genereren van media-aandacht en het creëren van een fijne sfeer en samenhorigheidsgevoel in de steden werden gehaald. Dezelfde doelen worden nagestreefd tijdens het NKnl!    

Directeur van de KNGU, Marieke van der Plas, is enthousiast:

“Een van onze grootste evenementen is Dutch Gymnastics The Finals oftewel het Nationaal Kampioenschap. Tijdens dit weekend reizen 5.000 sporters af naar Rotterdam, en dan heb ik het nog niet eens over ouders en andere toeschouwers. Voor ons als KNGU een fantastisch evenement zo net voor de zomervakantie! Hoe leuk is het dat we volgend jaar in Rotterdam een NKnl gaan organiseren samen met de zwembond, de boksbond, de triathlonbond en Rotterdam Topsport. Een sportfeest waar mensen kunnen genieten van prachtig sportaanbod op het hoogste niveau en in meerdere takken van sport. Ik kijk er nu al naar uit!”

Ondanks de onzekere tijd waar we nu in zitten gaat de organisatie van het NKnl tóch door met de voorbereidingen. Hoewel het nog niet zeker is of het door kan gaan en hoe de rest van het wedstrijdseizoen eruit komt te zien, kan er simpelweg niet gewacht worden tot die zekerheid er wel is.

Volg het evenement via Facebook en Instagram.