Nieuw: Dutch Gymnastics-AirTrack

AirTrack Factory versterkt ambities Dutch Gymnastics richting de Wereld Gymnaestrada

In een unieke samenwerking slaat de KNGU de handen ineen met AirTrack Factory voor het design van een gloednieuwe AirTrack. De opblaasbare tumblingbaan wordt in een geheel nieuw jasje gestoken en krijgt de look and feel van Dutch Gymnastics. Het ontwerp zal een speciale rol spelen als trainingsmateriaal voor gymsportclubs in aanloop naar de Wereld Gymnaestrada dat tussen 30 juli en 5 augustus in Amsterdam zal plaatsvinden. De AirTrack zal ook tijdens het event te zien zijn.

AirTrack Factory
AirTrack Factory zet zich al meer dan 30 jaar in voor de gymnastieksport door innovatie en de perfectionering van producten. Uit die constante drive om nieuwe, verbeterde producten te maken is de AirTrack voortgekomen. Een AirTrack is de evolutie van de welbekende opblaasbare tumblingbanen, maar wel met een paar wezenlijke verschillen. Zo is de AirTrack volledig plat, omdat de boven- en onderkant bij elkaar worden gehouden door duizenden dunne draadjes. Daarnaast is de AirTrack luchtdicht en daarmee volledig geluidloos. AirTrack Factory werkt al jarenlang samen met de KNGU en de nieuwe mat die geheel in de huisstijl van Dutch Gymnastics is ontwikkeld, is een teken van de geïntensiveerde samenwerking.

Wereld Gymnaestrada
Naast dat de twee partners een stap verder gaan door gezamenlijk een product te ontwerpen, doen AirTrack Factory en Dutch Gymnastics er nog een schepje bovenop. Vanaf 1 januari 2023 tot en met 15 september 2023 is er een actieperiode van kracht waarin je 20% korting krijgt op Dutch Gymnastics-branded AirTracks van 6 meter of groter. Komend jaar zal Amsterdam het podium zijn voor de Wereld Gymnaestrada, het grootste recreatieve sportevenement ter wereld. Tussen 30 juli en 5 augustus kunnen alle gymsportclubs in heel Nederland hun talent demonstreren en etaleren. Dat de speciale actie een overlap heeft met de Wereld Gymnaestrada is een bewuste keuze geweest. AirTrack Factory en Dutch Gymnastics willen dit speciale jaar samen met de Nederlandse gymsportclubs vieren.

AirTrack Factory 10 jaar partner van Dutch Gymnastics
Zowel de KNGU als AirTrack Factory zijn enthousiast over deze intensivering van de samenwerking. Gerrien van Leeuwen, business unitmanager sporters en fans a.i. bij de KNGU, legt uit hoe de samenwerking nieuwe kansen biedt:

“Dat we nu samen met AirTrack Factory doelbewust de hand hebben gelegd aan een nieuw product laat zien hoe wij samen met huidige partners een gedeelde missie hebben om de Nederlandse gymsport naar grotere hoogte te doen stijgen. De Wereld Gymnaestrada vindt dit jaar in eigen land plaats wat erg bijzonder is. Dit evenement is voor ons de uitgelezen mogelijkheid om showsport binnen de DG-community op de kaart te zetten. Een vorm van bewegen, waarbij je zonder wedstrijdelement en regels als sporter laat zien wat je kan en geleerd hebt. The sky is the limit!"

Ook Cees Zielman, algemeen directeur van AirTrack Factory, ziet hoe er iets bijzonders in de lucht hangt.

“Wij zijn in 2006 begonnen met de visie dat trainen op lucht goed is voor je motorische vaardigheden, dat het zorgt voor een lagere impact op spieren en gewrichten en dat het helpt om je leercurve te versnellen. Wij willen een frisse wind zijn in de turnwereld, door op een leuke en veilige manier sporters te helpen het beste uit zichzelf te halen. Met het tienjarig jubileum als partner van Dutch Gymnastics, zijn we dan ook erg trots dat we de eerste organisatie ooit mogen zijn die een exclusief product ontwerpt in samenwerking met de KNGU. We kunnen dan ook niet wachten om de AirTrack gebruikt te zien worden tijdens de Wereld Gymnaestrada aankomende zomer.”

Ontdek de Dutch Gymnastics-branded AirTrack
De Dutch Gymnastics-branded AirTrack iets voor jouw club? Vanaf 1 januari zijn ze te bestellen in de Dutch Gymnastics webshop