Een inspiratie voor ons allemaal

Nederlandse gymsporters op Special Olympics World Games in Berlijn

Berlijn staat deze week in het teken van de Special Olympics World Games, waar duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen samenkomen om hun talenten te laten zien. Aan gymsporters Esther Kluytmans, Josefien van der Giessen, Jeffrey Masselink en Joost Visser de eer om Nederland te vertegenwoordigen.

Interview Demi Jansen
Deze World Games, die eens in de vier jaar plaatsvinden, bieden sporters met een verstandelijke beperking de kans om zich te meten in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten. Vrijdag 23 juni is het de beurt aan de vier Nederlandse gymspoters. De Nederlandse delegatie wordt geleid door Demi Jansen, die in een recent interview in The Connection meer vertelt over de voorbereidingen van de gymsporters. Hoe hebben zij zich klaargestoomd voor dit grote moment? En waar kijken ze het meest naar uit? Het volledige artikel is hier te vinden.

Verslag op ESPN
Terwijl de sporters zich voorbereiden op hun wedstrijden, kunnen wij in Nederland genieten van dagelijkse verslaggeving vanuit Berlijn. ESPN vandaag zendt elke avond een verslag uit van de verschillende sporten. Een mooie kans om onze Nederlandse atleten in actie te zien. Ook via verschillende Duitse zenders kun je de World Games in Berlijn volgen.

Succeswens
Namens de hele Dutch Gymnastics community willen we Esther, Josefien, Jeffrey en Joost veel succes en vooral plezier wensen tijdens hun deelname aan de Special Olympics World Games in Berlijn. Jullie zijn een inspiratie voor ons allemaal en we zijn trots dat jullie Nederland vertegenwoordigen op dit prachtige podium. Geef alles wat jullie hebben en geniet van dit onvergetelijke avontuur.