We zijn druk bezig om deze nieuwe site te voorzien van alle informatie. Het kan dus zijn dat je tijdelijk wordt doorgestuurd naar de oude website. Heb je nog vragen of ideeën? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.

EK-kwalificatie nuttige voorbereidingswedstrijd op weg naar Polen

De EK-kwalificatiewedstrijd in Amsterdam gold zondag voor de Nederlandse turners als een nuttige voorbereidingswedstrijd op weg naar de Europese kampioenschappen in Polen.

In Amsterdam kwamen slechts zes turners in actie (Michel Bletterman, Casimir Schmidt, Rick Jacobs, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Loran de Munck). De eerste vijf werden eerder door bondscoach Bram van Bokhoven al opgenomen in de EK-trajectselectie. 

Tijdens de kwalificatiewedstrijd turnde alleen Michel Bletterman een volledige meerkamp. Hij kwam, mede door fouten op vloer, ringen en brug, uiteindelijk tot een totaal van 79,600 punten. De overige turners kozen ervoor om slechts op een paar toestellen in actie te komen. 

De hoogste scores per toestel werden behaald door Casimir Schmidt (vloer 14,00 en ringen 13,700), Loran de Munck (voltige, 13,400), Michel Bletterman (sprong, 14,45 (1 sprong), brug 13,00 en rekstok 13,800). "Er zijn diverse fouten gemaakt vandaag en er zijn zeker nog verbeterpunten, maar we zijn op de goede weg. Deze wedstrijd was een goed testmoment op weg naar de EK. Er is nu nog een volledige maand om aan de oefeningen te werken," zei Van Bokhoven achteraf. 

Binnenkort maakt de bondscoach de EK-selectie bekend.