EK optreden heren turners in Bazel

Donderdag 22 april zijn de Nederlandse heren Bart Deurloo, Jordi Hagenaar, Loran de Munck, Frank Rijken, Casimir Schmidt, en Epke Zonderland in actie gekomen op het EK turnen in Bazel.

Om 10:00 's ochtends gingen de heren Bart, Frank, Loran en Epke van start. Bart (11e) en Epke (14e) kwamen uit op rek, helaas was hun prestatie onvoldoende voor een finaleplaats. Op voltige turnde Frank en Loran. Loran staat op dit moment nog 1e reserve. Loran heeft eveneens op de brug geturnd.

In subdivisie 2 was het de beurt aan Casimir op de meerkamp, en Jordi op voltige en rek. Voor Jordi was dit het debuut op een seniorentoernooi. Casimir heeft alles op alles gezet om een olympisch ticket te bemachtigen. Dat is helaas niet gelukt. Ondanks dat hij zich voor de meerkamp finale heeft geplaatst, zal hij hieraan niet deelnemen. Hij richt zich op een eventuele vloerfinale (1e reserve).  

Alle uitslagen van de kwalificatiewedstrijden zijn te bekijken op deze pagina.

Vrijdagmiddag, 23 april, om 13:30 uur komen Lieke Wevers en Naomi Visser uit tijdens de finale meerkamp turnen dames op het EK.
Zondag, 25 april, staan de zusjes Sanne en Lieke Wevers tegelijk in de balkfinale om 13:00 uur. 
Beide finales zijn live te volgen via deze livestream.