WK-plek en twee individuele finales voor turnheren

Het eerste doel is behaald, waardoor de Olympische tickets één stap dichterbij komen voor de heren. Naast startbewijzen voor het WK zijn er ook twee Europese finaleplekken behaald.

Teamtickets voor het WK: een belangrijke doelstelling, want op dat WK zijn Olympische tickets te winnen. Hiervoor had het herenteam een top-13 nodig op het EK. Met wat uitvallers richting dit toernooi werd het nog even spannend, maar het team wist het hoofd koel te houden en turnde zich naar een 12e positie. Nu een plek op het WK in Antwerpen zeker is, kan het team opgelucht vooruit kijken. Loran de Munck en Casimir Schmidt moeten nog wel even hun focus houden, want zij hebben zich beiden gekwalificeerd voor individuele EK-finales.

De top-24 turners in de meerkamp (max. twee per land) mogen komende donderdag strijden in de meerkampfinale. Na een 12e plek in de meerkamp op het WK, wist Casimir zich eerder vandaag als vijfde te plaatsen voor deze finale. Met een totaalscore van 81,932 punten behoort hij tot de absolute top van Europa.

Aan toestelfinales mogen alleen de top-8 turners per toestel meedoen. Loran mag aanstaande zaterdag in de finale uitkomen op 'zijn' voltige. Na afgelopen EK, waar hij door het behalen van een zilveren medaille zijn bijnaam 'Vice' heeft gekregen, én een voltigefinale op het WK weet Loran zijn succes door te zetten. Als tweede kwalificeert hij zich voor deze individuele finale.

“Het team van sporters en coaches mag zeker trots zijn op deze prestatie. Het was allerminst een makkelijke weg naar dit EK. Daarom is het extra mooi dat zij hun route kunnen vervolgen naar het WK in Antwerpen.” Jeroen van Leeuwen (technisch directeur)

Alle resultaten vind je via European Gymnastics. Het Nederlandse programma is hier te vinden.

Lees meer over deze wedstrijddag

Gerelateerd

Top-7 meerkampklassering voor Eythora en Naomi

Als vierde en zevende (in de opgeschoonde lijst) kwalificeerden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir zich voor de meerkampfinale. De top-24 meerkampers (max. twee per land) uit de kwalificatie op woensdag verdienden een startbewijs voor de finale. Ook na de finale behorden de dames tot de top-7 van Europa, een mooi resultaat.

Lees meer

Casimir eindigt 15e in de EK-meerkamp

Als vijfde kwalificeerde hij zich afgelopen dinsdag voor de meerkampfinale. Met een zuiveren aanloop naar dit toernooi scoorde Casimir Schmidt steeds heel hoog, maar de wedstrijd van vandaag ging niet zoals hij had gehoopt. Wel kan hij goed relativeren en kijkt hij uit naar het WK Antwerpen, waarvoor het herenteam op dinsdag een ticket heeft bemachtigd.

Lees meer

Brons én vijf finaleplekken voor damesteam

Een teamticket voor het WK: dat was het voornaamste doel voor de dames. Een plaats 13 of hoger was daarvoor nodig in het klassement. Met een bronzen teammedaille én vijf finales is het oorspronkelijke doel al ver gepasseerd.

Lees meer

Alle artikelen