Casimir eindigt 15e in de EK-meerkamp

Als vijfde kwalificeerde hij zich afgelopen dinsdag voor de meerkampfinale. Met een zuiveren aanloop naar dit toernooi scoorde Casimir Schmidt steeds heel hoog, maar de wedstrijd van vandaag ging niet zoals hij had gehoopt. Wel kan hij goed relativeren en kijkt hij uit naar het WK Antwerpen, waarvoor het herenteam op dinsdag een ticket heeft bemachtigd.

Op vloer, ringen, brug en rekstok zette hij mooie scores neer, al is hij zelf niet tevreden over de uitvoering van zijn vloer- en brugoefening. Op voltige en sprong heeft Casimir beide een val moeten incasseren. Hij eindigt als 15e in de meerkamp.

"Ik heb gemixte gevoelens. Het is natuurlijk altijd mooi om in zo'n arena te turnen, tussen alle toppers van Europa. Ik wilde mezelf heel graag verbeteren ten opzichte van de kwalificatie en dat is helaas niet gelukt, dus dat is gewoon heel erg balen. Uiteindelijk sta ik toch op dit niveau en dan word je 15e, dus dat is dan wel leuk. Maar al met al ben ik misschien toch wel een beetje teleurgesteld in wat ik gepresteerd heb. In mijn optiek kan ik gewoon beter. Ik wil wel iedereen bedanken voor de steun, ik merk dat het heel erg gevolgd wordt en dat het leeft in Nederland. En ik wil nog even zeggen: je kan een slechte wedstrijd hebben, maar dat definieert niet wie je bent. Je kan gewoon terug naar de tekentafel, hup, de trainingszaal in en volgende wedstrijd beter." Casimir Schmidt

Alle resultaten vind je via European Gymnastics. Het Nederlandse programma is hier te vinden.

Lees meer over deze wedstrijddag

Gerelateerd

Top-7 meerkampklassering voor Eythora en Naomi

Als vierde en zevende (in de opgeschoonde lijst) kwalificeerden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir zich voor de meerkampfinale. De top-24 meerkampers (max. twee per land) uit de kwalificatie op woensdag verdienden een startbewijs voor de finale. Ook na de finale behorden de dames tot de top-7 van Europa, een mooi resultaat.

Lees meer

Brons én vijf finaleplekken voor damesteam

Een teamticket voor het WK: dat was het voornaamste doel voor de dames. Een plaats 13 of hoger was daarvoor nodig in het klassement. Met een bronzen teammedaille én vijf finales is het oorspronkelijke doel al ver gepasseerd.

Lees meer

Alle artikelen