Top-7 meerkampklassering voor Eythora en Naomi

Als vierde en zevende (in de opgeschoonde lijst) kwalificeerden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir zich voor de meerkampfinale. De top-24 meerkampers (max. twee per land) uit de kwalificatie op woensdag verdienden een startbewijs voor de finale. Ook na de finale behorden de dames tot de top-7 van Europa, een mooi resultaat.

Omdat Naomi bij de top-6 behoorde, mocht zij turnen volgens de Olympische volgorde: sprong, brug, balk en vloer. Sprong is haar minst favoriete onderdeel, dus mag ze opgelucht zijn als ze een mooie sprong turnt. Op brug zijn de verwachtingen hoog. In een handstand op de lage legger verliest ze haar balans, waardoor ze wat combinaties mist. Gelukkig weet Naomi goed door te pakken en maakt ze de oefening wel af zonder val. Op balk startte ze sterk. Waar veel tegenstanders moeite hadden met de opsprong, verliep haar dat soepel. Helaas greep ze de balk verkeerd, waardoor ze een val moest incasseren. Op vloer zette ze een sterke oefening neer, wat tevens haar laatste onderdeel van de meerkamp was. Ze eindigt zevende in de meerkamp. Ze is nog niet klaar dit toernooi. Op zaterdag turnt ze de brugfinale en op zondag komt ze in actie voor de finale op vloer.

Eythora startte op brug. Na een hapering weet ook zij haar oefening netjes uit te turnen. Op balk zet ze een sterke oefening neer en ook op vloer en sprong turnt ze goed. Wel is het duidelijk dat ze steeds meer last krijgt van haar enkels, maar desondanks turnt ze een betere meerkamp dan tijdens de kwalificaties. Ze eindigt zesde en mag trots zijn op wat ze heeft neergezet.

Alle resultaten vind je via European Gymnastics. Het Nederlandse programma is hier te vinden.

Lees meer over deze wedstrijddag

Gerelateerd

Casimir eindigt 15e in de EK-meerkamp

Als vijfde kwalificeerde hij zich afgelopen dinsdag voor de meerkampfinale. Met een zuiveren aanloop naar dit toernooi scoorde Casimir Schmidt steeds heel hoog, maar de wedstrijd van vandaag ging niet zoals hij had gehoopt. Wel kan hij goed relativeren en kijkt hij uit naar het WK Antwerpen, waarvoor het herenteam op dinsdag een ticket heeft bemachtigd.

Lees meer

Brons én vijf finaleplekken voor damesteam

Een teamticket voor het WK: dat was het voornaamste doel voor de dames. Een plaats 13 of hoger was daarvoor nodig in het klassement. Met een bronzen teammedaille én vijf finales is het oorspronkelijke doel al ver gepasseerd.

Lees meer

Alle artikelen