Finaledag van Loran en Naomi

Helaas geen podiumplekken voor toestelfinalisten Loran en Naomi op de eerste dag van de toestelfinales. Loran kwam in actie op voltige, waar hij met een gedeelde derde plek net naast de medailles grijpt. Naomi heeft zich in de kwalificaties naar onder andere een brugfinale geturnd.

Waar Loran vorig jaar zilver pakte op het EK in München, grijpt hij deze editie helaas nét naast een podiumplek. Hij kreeg dezelfde totaalscore als de Armeense Artur Davtyan, die het brons pakte. Omdat de Armeen een hogere E-score behaalde, was de zure vierde plek voor Loran.

"Ik heb 'mixed feelings'. Aan de ene kant zit ik wel heel dicht bij het podium, aan de andere kant: een gedeelde derde plek is eigenlijk niet wat je wil. Ik weet dat het erin zat, maar het is er niet uitgekomen en dat is gewoon extra balen. Ik voel me gewoon helemaal leeg en het is gewoon enorm balen wat er is gebeurd. Ik heb over anderhalve week een World Cup in Egypte dus ik kan niet lang rusten, maar ik neem nu wel even een paar dagen om te herstellen... Om te landen eigenlijk. Voor degenen die hebben gekeken: heel erg bedankt voor jullie support, dat is enorm gewaardeerd." Loran de Munck

Naomi had een goede uitgangspositie: als tweede kwalificeerde zij zich voor de brugfinale. Tijdens de finale kwam ze een paar keer helaas niet goed uit, waardoor ze eventueel een val moest incasseren. Ze eindigt als achtste in de brugfinale. Voor Naomi is het toernooi nog niet voorbij: op zondag turnt ze haar derde en laatste finale. Ze komt dan in actie op vloer.

Alle resultaten vind je via European Gymnastics. Het Nederlandse programma is hier te vinden.

Lees meer over deze wedstrijddag

Gerelateerd

Top-7 meerkampklassering voor Eythora en Naomi

Als vierde en zevende (in de opgeschoonde lijst) kwalificeerden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir zich voor de meerkampfinale. De top-24 meerkampers (max. twee per land) uit de kwalificatie op woensdag verdienden een startbewijs voor de finale. Ook na de finale behorden de dames tot de top-7 van Europa, een mooi resultaat.

Lees meer

Casimir eindigt 15e in de EK-meerkamp

Als vijfde kwalificeerde hij zich afgelopen dinsdag voor de meerkampfinale. Met een zuiveren aanloop naar dit toernooi scoorde Casimir Schmidt steeds heel hoog, maar de wedstrijd van vandaag ging niet zoals hij had gehoopt. Wel kan hij goed relativeren en kijkt hij uit naar het WK Antwerpen, waarvoor het herenteam op dinsdag een ticket heeft bemachtigd.

Lees meer

Brons én vijf finaleplekken voor damesteam

Een teamticket voor het WK: dat was het voornaamste doel voor de dames. Een plaats 13 of hoger was daarvoor nodig in het klassement. Met een bronzen teammedaille én vijf finales is het oorspronkelijke doel al ver gepasseerd.

Lees meer

Alle artikelen