Goud op balk voor Sanne Wevers

De rentree van Sanne Wevers had niet mooier kunnen verlopen. Op haar eerste internationale wedstrijd sinds de Olympische Spelen in Tokio weet ze meteen te overtuigen en pakt goud. 

Als vijfde mocht Sanne de balkfinale turnen. Vol verwachting kijkt Nederland naar deze finale en met een moeilijke en stabiele oefening turnt zij zichzelf met een score van 13,800 naar de eerste plek. De laatste drie turnsters, die de lastige taak hadden om Sanne's score te verbeteren, maakten het niet waar. En dus pakt Sanne het goud op het EK, en dat ruim 20 maanden na haar laatste grote wedstrijd.

Bekijk Sanne's gouden balkoefening

Sanne's teamgenoot Naomi kwam deze dag ook in actie op een toestelfinale: voor haar was dat op vloer. Ze voerde deze oefening, net als bij de kwalificatie, mooi uit en belandde nét naast het podium, op een vierde plek. Het verschil was minimaal: met slechts een tiende extra had ze het brons gepakt.

"Ik ben eigenlijk wel heel tevreden. Ik ben de oefening zeker niet foutloos doorgekomen, maar het was weer een hele mooie ervaring en ik heb weer in drie finales kunnen staan. Voor alle fans: heel erg bedankt voor jullie support, we merken dat jullie meeleven, dus dat is superleuk om te zien." Naomi Visser

Na zes dagen vól met Nederlandse deelname zit het toernooi erop. Alle sporters kunnen terugkijken op een mooie week, met voor velen als hoogtepunt de WK-tickets die behaald zijn door zowel het heren- als damesteam.

Lees meer over deze wedstrijddag

Gerelateerd

Finaledag van Loran en Naomi

Helaas geen podiumplekken voor toestelfinalisten Loran en Naomi op de eerste dag van de toestelfinales. Loran kwam in actie op voltige, waar hij met een gedeelde derde plek net naast de medailles grijpt. Naomi heeft zich in de kwalificaties naar onder andere een brugfinale geturnd.

Lees meer

Top-7 meerkampklassering voor Eythora en Naomi

Als vierde en zevende (in de opgeschoonde lijst) kwalificeerden Naomi Visser en Eythora Thorsdottir zich voor de meerkampfinale. De top-24 meerkampers (max. twee per land) uit de kwalificatie op woensdag verdienden een startbewijs voor de finale. Ook na de finale behorden de dames tot de top-7 van Europa, een mooi resultaat.

Lees meer

Casimir eindigt 15e in de EK-meerkamp

Als vijfde kwalificeerde hij zich afgelopen dinsdag voor de meerkampfinale. Met een zuiveren aanloop naar dit toernooi scoorde Casimir Schmidt steeds heel hoog, maar de wedstrijd van vandaag ging niet zoals hij had gehoopt. Wel kan hij goed relativeren en kijkt hij uit naar het WK Antwerpen, waarvoor het herenteam op dinsdag een ticket heeft bemachtigd.

Lees meer

Alle artikelen