Gemengd paar en Damesgroep van Flik Flak Den Bosch naar de European Games 2019 in Minsk (BLR)

Tijdens de FIG World Cup Acrobatische Gymnastiek in Puurs hebben de beide teams van Flik Flak Den Bosch zich definitief weten te plaatsen voor de European Games 2019 in Minsk. Het gemengd paar Stef van der Locht en Fenne van Dijck wist zich al eerder, met het behalen van de norm, te verzekeren van deelname. Voor de twee damesgroepen lag dat anders en was een kwalificatietraject nodig om te bepalen wie Nederland gaat vertegenwoordigen.
Het trio Fem van Os, Lynn de Bock en Lotte van Vugt van Flik Flak wisten zich definitief te plaatsen voor de Nederlandse deelname. De damesgroep Fei Oudhof, Nanda Huisman en haar zus Remke Huisman van de Acro Academy Noord Nederland hebben een prima kwalificatietraject doorlopen, omdat ze hebben voldaan aan de kwalificatienorm hebben ze zich als Nederlandse reserve weten te plaatsen.

Bijna exact een jaar geleden wisten twee teams van Flik Flak Den Bosch de beide landentickets binnen te halen tijdens de Wereldkampioenschappen Acrobatische Gymnastiek in Antwerpen. Alleen Fem van Os die toen deel uitmaakte van de damesgroep weet hiermee het mede door haar verdiende ticket zelf verzilveren.

In een bijzonder sterk veld van de acht beste landen van Europa is Nederland tijdens de European Games een van de vier landen met deelname in zowel de gemengde paren als de damesgroepen. Een prachtig resultaat waardoor met ondersteuning van NOC*NSF en de KNGU een mooi kwalificatietraject is uitgestippeld met zowel de deelname aan twee Internationale FIG World Cup wedstrijden als deelname aan het European Games Test Event begin mei in Minsk. Tijdens de European Games komen onze Acro gymnasten tussen 19 en 24 juni a.s. voor Nederland in actie.

Bij de World Cup gaat het gemengd paar morgen als zesde de final in. Bij de damesgroepen geen finaleplaatsen in een sterk veld waarbij er twee per land door mogen naar de Finale.