Grunberg en Vos toegevoegd aan WK-trajectselectie

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft turners Jermain Grunberg en Lars Vos toegevoegd aan de trajectselectie voor de WK turnen in Stuttgart.

Grunberg, die dagelijks traint bij Flik-Flak Den Bosch, maakt dit jaar zijn debuut bij de senioren. Hij greep bij de Nederlandse kampioenschappen in juni het brons in de meerkamp. 

Vos kwam tijdens de NK nog in actie in de categorie eredivisie junioren 2 en greep daar goud op voltige en zilver aan brug. Door zijn leeftijd (18) mag de turner van O&O Zwijndrecht echter ook al deelnemen aan toernooien bij de senioren. In mei 2019 deed hij daarom voor de ervaring in het seniorencircuit al mee aan de World Cup in het Sloveense Koper. 

Eerder werden kernteamturners Michel Bletterman, Bart Deurloo, Rick Jacobs, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland al aangewezen voor de WK-trajectselectie.

In aanloop naar de wereldkampioenschappen zullen de Nederlandse mannen twee interlandwedstrijden turnen: op 7 september en 21 september in Heerenveen. Op 10 september, voor de tweede interlandwedstrijd, wordt het WK-team bekend gemaakt.

Bepalend voor de keuze is een teamsamenstelling die leidt tot het beste teamresultaat in Stuttgart.

Er wordt bij de WK geturnd volgens het zogenaamde 5-4-3 format: vijf turners in het team, vier turners die per toestel in actie komen waarvan de beste drie scores tellen. 

De wereldkampioenschappen turnen vinden van 4 tot 13 oktober plaats in Stuttgart.