In Memoriam

In memoriam

Op dinsdag 2 juli 2019 overleed onze lieve collega Janet van Nieuwenhuizen. Na zes jaar strijd tegen een hersentumor heeft haar lichaam het moeten opgeven. Ze werd 57 jaar.

In 1984 kwam Janet fulltime in dienst van het Koninklijke Nederlands Gymnastiek Verbond als Sport-Technisch-Kaderfunctionaris, waarbij zij voor een deel werkzaam was voor de Stichting Ontwikkelings- en Recreatiecentra. Hiervoor ontwikkelde zij mede de Vrouw-van-Huis weken en wist zij op een actieve wijze een geweldige sfeer te creëren, waardoor de weken een groot succes werden. Als consulent Gymnastiek en Recreatie gaf zij professionele ondersteuning aan de Zomerkampen, waarbij zij zo betrokken was dat zij ook zelf tijdens de weken van de partij was.

Om binnen de verenigingen leuke activiteiten op te zetten, maakte zij voor Jeugd- en Jongerenwerk de Speleninfo en een jeugdraadsmap voor jeugdraden.

Haar creativiteit, tomeloze inspiratie en een ongekend relatienetwerk kwamen ook van pas bij de organisatie van de eerste Univé Gym Gala's. Door haar kennis en ervaring werd zij manager van het Turnblad en hierna hoofdredacteur en het ‘gezicht' van het Gymmagazine. Ook gaf zij vorm aan het GYMkaderinfo.

35 jaar bij de KNGV, KNGB en KNGU kunnen we niet in een paar zinnen samenvatten. Janet was een bijzonder mooi mens, iemand die alles uit het leven haalde en altijd in was voor een geintje. ‘Janet, the special one’. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk. Janet had passie voor de turnsport en was tot het laatst betrokken bij de KNGU. Wij gaan haar ontzettend missen en wensen Bouke en kinderen veel sterkte en kracht toe.

Collega’s, directie en Bondsbestuur
Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.