In memoriam: Arie Schreuder

Arie was tot enkele jaren geleden hét gezicht van de wedstrijdorganisatie turnen heren.  Arie is binnen de landelijk commissie Turnen Heren (CTH, later PgTH, later LTC) betrokken geweest bij de organisatie van de landelijke wedstrijden en het daarbij behorende wedstrijdsysteem. Later was hij voorzitter van de werkgroep wedstrijdzaken van de commissie turnen heren en heeft hij mede gezorgd voor een verbetering van het wedstrijdsysteem turnen heren.

Arie stond bekend als een harde werker die niet schuwde zelf de mouwen op te stropen op de momenten dat er ’s avonds tot in de kleine uurtjes weer ergens in het land een wedstrijdsituatie moest worden neergelegd. Om vervolgens de volgende ochtend paraat te zijn als de wedstrijden daadwerkelijk moesten beginnen en hij de technische bijeenkomst met de verenigingstrainers moest leiden. Het was voor Arie een genot om kinderen te zien genieten van de vele turnwedstrijden die hij in zijn lange periode heeft mogen organiseren. Arie heeft door de jaren heen ook mee geholpen aan vele internationale wedstrijden die in Nederland werden gehouden. Een kleine greep uit de lange reeks van hoogtepunten: de Europees Jeugd Olympische Dagen in 1993 in Valkenswaard, de Europese Kampioenschappen Turnen in Amsterdam in 2007 en de Wereldkampioenschappen Turnen in Rotterdam in 2010.     

Deze beschrijving van Arie is slechts een beperkte samenvatting van een lange periode met enorm veel passie en tomeloze inzet. De KNGU is en blijft Arie daarom ook dankbaar voor alles wat hij voor velen binnen de gymsport heeft betekend. We wensen Suze, kinderen en dierbaren veel sterkte.