Jaar van de coach

De trainer en coach: held van de gymsport!
Ben jij een trainer of coach? Dan ben jij vaak een inspirator. Een verbinder. Een leraar. En vaak ook een vader en moeder ineen. Jij legt uit, motiveert en beweegt mee. Geeft een aai over de bol of een duwtje in de rug. Dit leidt tot plezier, positief gedrag en wederzijds respect.

De Inspirator
Jij bent een leider waar ze blij van worden. Jij enthousiasmeert. Jij juicht. Jij geeft een high five en zorgt voor een troostend gebaar. Jij bent sympathiek, sociaal en soms streng. Leert nieuwe dingen aan en begeleidt in fysieke en mentale groei. Jij stimuleert ‘n sportieve attitude en traint op sterke punten, waardoor het zelfvertrouwen groeit.

De Verbinder
Het voelt bij jou veilig en vertrouwd. Jij zorgt voor een positieve sfeer voor, na en tijdens de lessen. Jij luistert goed en haalt het beste uit iemand. Je geeft complimenten, moedigt aan en houdt een spiegel voor. Als geen ander begrijp je het belang van een persoonlijke band en een hecht team.

De Uitdager
Jouw clubgevoel is sterk. ‘De vereniging is jouw ‘tweede thuis’. Jij brengt liefde voor de sport bij. Je wil anderen iets leren en verlegt grenzen. Dat drijft jou en geeft je energie en voldoening.

De Multi-tasker
Last but not least: jij bent een organisator en van alle markten thuis. Jij houdt meerdere ballen in de lucht. Van de voorbereiding van lessen en wedstrijden, klaarzetten van toestellen tot administratie, vergaderingen en bijscholing.

Applaus
Kortom, als trainer/coach ben je een sleutelfiguur in de gymsport en verdien je méér dan ooit waardering van sporters, ouders, clubgenoten en het bestuur. En natuurlijk van de KNGU. Een diepe buiging voor alle trainers en coaches in het land, die zich met hart en ziel inzetten voor onze gymsport en laten zien hoe mooi onze sport is. Applaus voor deze helden, applaus voor jou!

2019: het jaar van de trainer/coach
In 2019 heeft de KNGU extra aandacht voor de trainers en coaches van de gymsport. Via diverse activiteiten zetten we gedurende het jaar deze belangrijke groep eens goed in het zonnetje.