Jeroen van Tulder in dienst bij KNGU als talentcoach Turnen Heren

Jeroen van Tulder (38) treedt per 1 september aanstaande in dienst als talentcoach bij het KNGU-topsportprogramma Herenturnen op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) te Den Bosch en wordt toegevoegd aan de Technische staf van Bondscoach Bram van Bokhoven.
Onder leiding van Marcel Kleuskens (hoofdcoach Den Bosch) zal Van Tulder primair worden belast met de coördinatie en uitvoering van het onderbouw & junioren programma Herenturnen in Den Bosch en de talentonwikkeling in Brabant. Daarnaast zal hij als lid van de nationale technische staf bijdragen aan de nationale trajecten in voorbereiding op grote internationale juniorenevenementen.

Van Tulder gaat full-time aan de slag in Den Bosch. Hij heeft zelf meer dan twaalf jaar geturnd en was na zijn turncarriere lange tijd werkzaam bij een turnvereniging in Vught.

Bondscoach Bram van Bokhoven ziet Jeroen van Tulder als een goede aanwinst in het team van coaches om de ambities met betrekking tot het niveau van het Nederlandse turnen (jongens/heren) richting de toekomst verder mogelijk te maken. "Van Tulder is een waardevolle aanvulling van het coachesteam. Ik ben ervan overtuigd dat hij een bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van onze turntalenten.”

Van Tulder zal vanuit het NTC in Den Bosch de samenwerking met de clubcoaches in Brabant zoeken. Van Tulder: “Ik heb erg veel zin om terug te keren in het turnen en in deze functie met dit team aan de slag te gaan. Ik wil de komende jaren mee helpen aan de ambitie om het herenturnen regionaal en nationaal op een nog hoger plan / niveau te brengen.”