KNGU gaat door met coaches

De KNGU heeft de contracten met de bondscoaches Dirk van Meldert (mannen) en Jeroen Jacobs (vrouwen) opengebroken en verlengd tot en met het Olympisch jaar 2024.

De beide coaches zijn het afgelopen jaar al verantwoordelijk geweest voor de nationale teams op de EK in München en de WK in Liverpool. Jacobs en Van Meldert hebben, volgens de bond, belangrijke stappen gezet in de vernieuwde aanpak van het topturnen binnen de KNGU.

Technisch directeur Jeroen van Leeuwen geeft aan dat de twee bondscoaches nu verantwoordelijk worden voor het verder inrichten en uitvoeren van het programma voor de kernteams, en is het uiteindelijke doel om zowel met het heren- als damesteam kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Naast de definitieve aanstelling van de bondscoaches is Brandon Bos, specialist in choreografie, toegevoegd aan de begeleidingsstaf van het damesteam.

“Het is goed voor de stabiliteit in beide programma’s dat de bondscoaches aanblijven. Ik heb de afgelopen maanden intensief met de bondscoaches samengewerkt om een begin te maken met de sporttechnische en organisatorische opbouw binnen het topturnen. De resultaten en de prestaties op de afgelopen EK’s en WK’s bieden perspectief en hebben laten zien dat er nog steeds voldoende potentie is in het Nederlandse turnen.

Ik kijk ernaar uit om samen met hen de route naar de Olympische Spelen verder vorm te geven. Het doel is om ons met beide teams te kwalificeren. Om dit te bewerkstelligen moet er nog veel werk verzet worden, en dat is geen makkelijke opgave. Toch kijk ik, samen met de bondscoaches, met vertrouwen naar de toekomst.” Technisch directeur Jeroen van Leeuwen